![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
Mam taki problem i nie wiem co wybrac otoz: Chodzi o to zeby userzy mogli laczyc sie z domu do serwera i mieli virtual pulpit, obecnie uzywaja standardowego polaczenia windows poniewaz lacza sie do windows server 2003, lecz polaczenie musi byc kodowane. Moj pomysl... Ustawic nowy serwer dmz z ssh pomiedzy serwerem glownym a siecia ktory bedzie kodowal informacje przy uzyciu ssh Czy zainstalowac SSH na server 2003 i virtual desktop zeby userzy mogli laczyc sie bezposrednio z nim czy jest na to jakas inna opcja..(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A nie możesz zestawić połączenia VPN z tym serwerem? I będzie szyfrowane, i bez kombinowania.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no niby mozna ale jak sie uparl BOSS na ssh to musi byc niestety....
a wiec mam juz ssh na server 2003 i zrobilem tak... clinet- putty wraz z tunelem 3389 standardowy port do 3434 na serwie remote desktop windows jakim sie kazdy laczy w tym miejscu pracy pozniej laczenie za pomoca remote desktop do serwera gdze jest ssh remote port zmienilem na serwie na 3434 ssh zmieniony port na 22022 czy takie rozwiaznie jest dobre..(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) I czy bedzie bezpieczniejsze niz zwykle polacznie remote.? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 07:49 |