![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mozna powiedziec prawie skonczylem sklep internetowy. Projekt robilem na localhoscie WampServer 2.0. Konfiguracja Apache 2.2.11 PHP 5.3.0 Mysql 5.1.36. Przyszedl czas na wrzucenie tego na serwer i pokazanie swojego projektu. Do polaczenia z baza uzywam biblioteki pear db, do tego jeszcze uzywam szablonow smarty. Na localhoscie wszystko smiga tak jak powinno jednak po wrzuceniu na serwer nie. konfiguracja serwera MySQL: 5.0.33 PHP 5.2.1. w zrodle strony wychodzi tylko to <!-- PLIK KONFIGURACYJNY APLIKACJI --> (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) i nic wiecej. To czesc config.inc
funkcja do polaczenia w pliku database.php
plik do polaczenia
dane wpisywane sa napewno prawidlowe. Jakies sugestie jak rozwiazac problem? moze ktos mial podobny? Edit: zapomnialem dodac ze biblioteka pear jest dodana do katalogu i smarty tez. Struktura katalogow jest prawidlowa (chodzi na localhoscie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) Ten post edytował aress_86 4.03.2010, 15:59:45 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź ustawienia serwera localhosta i głównego, różnica konfiguracji może być problemem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ponawiam moją prośbę o pomoc.
Przekopałem się przez konfigurację i nie znalazłem żadnych istotnych różnic. Ktoś ma jakies inne pomysły dlaczego to nie chodzi? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
a jednak sa bledy
takie cos wyszlo z tego Warning: require_once(PEAR.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/user-web/rswiercz/public_html/x_comp/libs/pear/db.php on line 26 Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'PEAR.php' (include_path='/home/user-web/rswiercz/public_html/x_comp/libs/pear:.:/usr/local/share/pear') in /home/user-web/rswiercz/public_html/x_comp/libs/pear/db.php on line 26 |
|
|
![]()
|
|
nie masz wrzuconego peara do includowanych sciezek. includowane sciezki masz w komunikacie bledu
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
No to masz wszystko jasne. Albo doinstaluje PEAR:(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) B na serwerze, albo ściągnij źródła i wgraj do jakiegoś katalogu.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Patrząc w źródła z 1 postu nigdzie nie widzę dołączania bibliotek PEAR. Albo ustaw set_include_path dodając do niej ścieżkę do katalogu z PEAR, albo ręcznie wywołaj require_once '/sciezka/do/PEAR/DB.php';
|
|
|
![]()
|
|
w pliku database.php mam require_once 'libs/PEAR/db.php';
z tamtym bledem chyba sobie poradzilem teraz mam troche inne bledy. Mianowicie wylazi mi takie cos a sama strona wyswietla sie nie kompletnie Fatal error: Call to undefined method DB_Error::getOne() in /home/user-web/rswiercz/public_html/x_comp/include/database.php on line 50
50 linijka to $result = $this->db->getOne($queryString); Poradzicie cos na to?? Zaznaczam ze biliboteki zainstalowaly sie w 100% |
|
|
![]()
|
|
$this->db jest obiektem klasy DB_Error a nie jak ci sie wydawać by mogło obiektem poprawnego połączenia.
Pewnie miałeś jakies bledy przy połączeniu lub cos podobnego. Powinienes to sprawdzac |
|
|
![]()
|
|
Walcze z tym i walcze i nic nie moge wywalczyc.
Pliki z 1 postu nie zmienily sie
tutaj jest caly kod database.php Teraz mam blad Fatal error: DB Error: not found in /home/user-web/rswiercz/public_html/x_comp/include/database.php on line 13 Nie mam juz sily na to wszystko mecze sie i mecze a zostalo mi tylko to. Moze ktos na to spojzec bo ja nie mam pojecia jak juz to ogarnac. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 11:13 |