![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj po na cisnieciu przycisku edytuj - wiersz gdzie nacisniety został przycisk edytuj pod tabela wyswietla sie do edycji - i tu dziala wszystko tak jak chce, natomiast jak klikam zatwierdź - to edytuje się ale wiersz ostatni - a nie ten wywolany :/ - w czym tu jest problem (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 50 Dołączył: 28.10.2006 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
więc w momencie otwierania do edycji jest wszystko jak trzeba
ale w momencie dokonywania edycji - już jest tak ze zmienna zawiera zawsze id ostatniego wiersza :/ (IMG:style_emoticons/default/sciana.gif) Ten post edytował mattii 1.03.2010, 14:00:37 |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Nie powinno być:
(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? |
|
|
![]()
|
|
zmieniłem, ale teraz nic się nie zmienia - tzn nie edytuje nic.
|
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Zobacz, jaki tu masz dom publiczny. Po co przypisujesz tę samą wartość ($wiersz['id_kategori']) do różnie nazwanych hiddenów? Aby prawidłowo sobie to obsłużyć, form powinien wysyłać jedynie nazwę podejmowanej akcji oraz ID obiektu, an któym akcja jest wykonywana. A Ty walisz raz jako 'katid', raz jako 'kat_edit'. Nic dziwnego, że potem nie możesz się połapać, co przechwytujesz z $_POST i gdzie i dlaczego nie działa. Zrób tak: A wszędzie, gdzie potrzebujesz ten parametr odczytasz go porzez $catid = (integer)$_GET['catid']; |
|
|
![]()
|
|
nie wiem czy dobrze kombinuje - bo jak zauwazyles mam dom publiczxny w tym kodzie - to dla tego ze to moje pierwsze kroki - przynajmniej tak sobie to tlumacze
zrobilem to tak: jak naciskam edytuj lub usun to znika mi wszystko i nic sie nie dzieje (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) - wiec cos pomieszlaem |
|
|
![]()
|
|
Te hiddeny z ID kategorii są już niepotrzebne, bo przekazujesz ten parametr w url-u (patrz action w znaczniku <form>).
|
|
|
![]()
|
|
czyli
zamiast
i te hiddenu usunalem - tylko dlaej nic (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) - naciskam a tu wszystko znika:/ |
|
|
![]()
|
|
Nieee.
Nic nie kumasz:
Co to ma być? za id_kategorii podstawiasz to, co dostałeś getem:
po cholerę jeszzce to przypisujesz do jakiejś zmiennej... No a tu:
Skąd wytrzasnąłeś to $_POST['kat_edit'] ? Przecież id edytowanej kategorii przekazujesz do skryptu w url-u (?catid=123 na przykład) i STAMTĄD to id kategorii odczytujesz wszędzie, gdzie potrzebujesz:
Może zacznij od podstaw: przekazywanie i odczytywanie parametrów z $_GET, $_POST, tworzenie formularzy itp. |
|
|
![]()
|
|
to:
było jak były te hiddeny - po ich usunięciu miałem:
po sugestiach mam:
dalej nic się nie wyświetla :/ -gdzie robie błąd ? prosze o oswiecenie - co jest nie tak (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Ten post edytował mattii 2.03.2010, 13:39:57 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:34 |