![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 1 Dołączył: 2.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam taki problem:
potrzebuję w XML wyświetlić zawartość tabeli, mniej więcej tak: Kod <rekord pole1="zawartość1" pole2="zawartość2" /> Wszystko fajnie, ale co jak nie wiem ile jest pól? Znalazłem oczywiście w Google trochę o tym tekstów, ale wszędzie zakładają, że wiem ile jest pól. Jak zrobić to, co potrzebuję? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
pętle, w której będziesz wczytywał kolejne rekordy.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 1 Dołączył: 2.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tyle to ja też wiem że ma być pętla. Przykładowo, znając nazwy pól w tabeli, zrobiłbym tak:
Kod $q = mysql_query("SELECT * FROM `tabela`"); while ($w = mysql_fetch_assoc) echo('<rekord pole1="'.$w['pole1'].'" pole2="'.$w['pole2'].'" />'); Ale zaznaczam iż nie wiem ile jest pól i nie znam ich nazw, a muszę pobrać wszystko. |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
ja bym poszedł w kierunku czegoś takiego:
z palucha pisałem, ale mniej więcej o to chodzi. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
A dało by radę uzyskać nazwy tych pól?
Bo tak bez nazw to ciężko trochę :/ |
|
|
![]()
|
|
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
WIelkie dzięki, temat do zamknięcia
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:16 |