![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 3 Dołączył: 8.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Otóż mam klasę, która odpowiada za uploadowanie zdjęcia na serwer i przesłaniu do mysqla o tym informacji, za to odpowiada klasa napisania poniżej, ale niestety nie działa, kiedy przesyłam plik za pomocą formularza, wyskakuje po prostu białe tło, plik nie został dodany, a w mysqlu nie pojawiła się informacja. Proszę o nakierowanie na to co zrobiłem źle. class.Uploader.php
upload.php
dla formalnośći index.html
Pozdrawiam, Ravik |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Strzelam, że wrzucasz plik większy niż limit obiektów do uploadu ustawiony w php.ini.
Chyba że wrzucasz mniejsze, ale tego nie wiemy. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 3 Dołączył: 8.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wrzucam dużo mniejsze pliki, ale one w ogóle nie ładują się na serwer. Błąd pewnie jest gdzieś w kodzie, proszę o pomoc.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Nie masz błędów w składni? Sprawdź, czy na innym serwerze dzieje się to samo.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 22 Dołączył: 1.06.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
To nie jest dziwne - Internet Explorer wysyła JPEG z takim MIME.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 22 Dołączył: 1.06.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A to przepraszam. Nie wiedziałem o tym.
|
|
|
![]()
|
|
Błędów w składni nie ma, coś jest z logiką nie tak, tylko nie wiem co. Jest ktoś w stanie mi z tym pomóc ? Dodam że nie działa na każdym serwerze.
Potrafi mi ktoś pomóc ? Ten post edytował Ravik 20.02.2010, 13:51:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 40 Dołączył: 26.08.2009 Skąd: Kobiernice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie powinno być czasem na początku:
Chyba, że wcześniej deklarujesz. Ten post edytował Armstrong 21.02.2010, 09:32:17 -------------------- // NOPE
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurde, piszesz jak kura pazurem.
To mnie wręcz przeraziło: Pierwsza sprawa nie pisz w php4 tylko zgodnie z php5 - na pewno lepiej na tym wyjdziesz. Po drugie po co robić globalną zmienną $db jak można ją przekazać do konstruktora klasy upload? (swoją drogą global jest złe) A to:
Znacznie lepiej napisać tak:
IMHO nie widzę potrzeby pisania klasy dla czegoś takiego ![]() Ten post edytował fifi209 21.02.2010, 09:42:37 -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
dziękuję za pomoc, poradziłem sobie w inny sposób, do zamknięcia
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:45 |