![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z rejestracją nowych użytkowników w moim serwisie irapid.pl
Jest to dla mnie bardzo ważne aby ktoś mi to pomógł naprawić, mógłbym nawet osobie zapłacić jakieś niewielkie pieniądze. Problem przedstawia się następująco. Po rejestracji w w/w serwisie pojawia się następujący komunikat: "Błąd Podane dane są nieprawidłowe" Serwis jest analogiczny pod względem budową tak jak serwis repidshare.pl Zakupiony na Allegro, pisałem do sprzedawcy jednak nie dostałem jeszcze odpowiedzi. Kod pliku odpowiedzialnego za rejestrację:
Tak jak wspomniałem, jest to dla mnie ważne, liczę na pomoc, i dziękuję. Pozdrawiam. Ten post edytował flea 18.02.2010, 21:28:06 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaż skrypt, który wyświetla ""Błąd Podane dane są nieprawidłowe""
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To chyba ten:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 4 Dołączył: 4.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod if(!empty($_POST["login"]) && !empty($_POST["haslo"])) { if(mysql_num_rows(mysql_query("select * from usersz where user_login = '".htmlspecialchars($_POST["login"])."' AND user_haslo = '".htmlspecialchars($_POST["haslo"])."'"))){ Sprawdź czy istnieje w bazie danych użytkownik o takim loginie i haśle jakie jest zdefiniowane albo podawane. Jeśli ten warunek nie jest spełniony to przenosi Ciebie do kodu: Kod else echo ShowLogin("<fieldset> <legend><b>Błąd</b></legend> <font style='font-size: 12px;'>Podane dane są nieprawidłowe</center> </font> </fieldset>") Zobacz w jakiej postaci przechowywane jest hasło w bazie danych. Może podczas porównywania z bazą masz całkiem inne łańcuchy znaków. Z tego komunikatu wynika, iż mysql_num_rows równe jest 0 czyli nie ma takiego użytkownika w bazie danych. Ten post edytował futura 19.02.2010, 15:58:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 19:22 |