![]() |
![]() |
-lukasamd- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
chciałbym zrobić tak, że strona obrabiająca formularz automatycznie przekierowuje przez header użytkownika na inny plik, ale zachowuje przekazywanie danych metodą POST. Jak mogę zachować elementy POSTa podczas takiego przekierowania? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() nie zauważyłem dwóch wyrazów: "przez header"; albo przekierowanie na get:
~lukasamd zależy gdzie przekierowuje ? ~altruista2 - zobaczymy ![]() Ten post edytował darko 17.02.2010, 19:30:39 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 32 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@darko: przypuszczam, że on chyba spamować jakaś inną stronę więc twoje rozwiązanie się nie sprawdzi
![]() Edyta: @darko: nie zapominaj o tym: bo ktoś wyśle "&" i wszystko szlag trafia ![]() Ten post edytował altruista2 17.02.2010, 19:38:19 -------------------- Jeśli Ci pomogłem kliknij pomógł. W ten sposób temat zaświeci się na żółto i użytkownicy którzy pomagają nie będą musieli niepotrzebnie klikać. Dziękuję.
"Pomaganie" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
~altruista2 - niekoniecznie - być może chce przejść do innego kroku w pseudokreatorze.
Cytat albo przekierowanie na get: Dlaczego tyle osób zapomina, że istnieje coś takiego, jak http_build_query? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~altruista2 - niekoniecznie - być może chce przejść do innego kroku w pseudokreatorze. Dlaczego tyle osób zapomina, że istnieje coś takiego, jak http_build_query? Przepraszam ![]() -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
-lukasamd- |
![]()
|
Goście ![]() |
@darko:
Wolałbym tego nie trzymać ani w GET, ani w sesjach. Nie można spowodować czegoś a'la wysłanie formularza w PHP, aby mieć te POSTy nadal dostępne? @altruista2: Nie, nie zamierzam spamować ![]() @erix: Tak nawiasem, dzięki za info o http_build_query - funkcji nie znałem, a na pewno niejednokrotnie się przyda ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 32 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
via http://www.hotscripts.com/forums/php/37750...-post-data.html
wymaga cURL Ten post edytował altruista2 17.02.2010, 19:59:26 -------------------- Jeśli Ci pomogłem kliknij pomógł. W ten sposób temat zaświeci się na żółto i użytkownicy którzy pomagają nie będą musieli niepotrzebnie klikać. Dziękuję.
"Pomaganie" |
|
|
-lukasamd- |
![]()
|
Goście ![]() |
Niestety, tam gdzie chcę to zrobić, curl nie jest dostępny...
|
|
|
![]()
|
|
Spróbuj tego (via manual php) :
Próbowałem tego wcześniej, ale to na niektórych serwerach działa, a na niektórych nie. (dlatego najpierw Ci dałem skrypt z cURLa) Szczerze mówiąc nie znam przyczyny ![]() ![]() Jak to Ci nie zadziała to ostatnie rozwiązanie to wysyłać POST przez javascript ![]() Ten post edytował altruista2 17.02.2010, 20:06:17 -------------------- Jeśli Ci pomogłem kliknij pomógł. W ten sposób temat zaświeci się na żółto i użytkownicy którzy pomagają nie będą musieli niepotrzebnie klikać. Dziękuję.
"Pomaganie" |
|
|
-lukasamd- |
![]()
|
Goście ![]() |
Powiedzmy tak - chcę odebrać z formularza w POST pewne dane, dodać do nich nieco a nieco zmodyfikować, a następnie wszystko przesłać do dotpay.
Chciałbym to zrobić tak, aby użytkownik nie musiał robić żadnego potwierdzenia, a zarazem aby był do dotpay przekierowywany (czyli curl wykonujący posta "w tle" i tak by odpadał). |
|
|
![]()
|
|
No to możesz np. zrobić stronę przejściową (wyświetlenie napisu "za chwile będziesz przekierowany na dotpay") z javascriptem który wysyła dane POST).
Pewne rozwiązanie i w miarę eleganckie ![]() -------------------- Jeśli Ci pomogłem kliknij pomógł. W ten sposób temat zaświeci się na żółto i użytkownicy którzy pomagają nie będą musieli niepotrzebnie klikać. Dziękuję.
"Pomaganie" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat dodać do nich nieco a nieco zmodyfikować, a następnie wszystko przesłać do dotpay. Oczadziałeś?! Temat zamykam. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:19 |