![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 16.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Ostatnio miałem do pocięcia i okodowania stronę i mam jeden problem. Na stronie www(.)testsite2010(.)cba(.)pl/contact.php mam formularz w którym pod ogólnie Internet Explorerem (każdą wersja) nie da się kliknąć pola do wypełnienia. Jedyny sposób aby je uaktywnić to przejść do niego przyciskiem "Tab". Pod wszystkimi innymi przeglądarkami (Firefox, Opera, Chrome) wszystko działa jak należy. Wie ktoś dlaczego tak się dzieje i jak to rozwiązać(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Z góry dzięki... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 28.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmień kod na Strict i zastosuj się do tego http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%...lidator%2F1.654
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 16.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za pomoc ale dalej nie wiem co teraz mam zrobić żeby ten formularz działał... :/
To jest kod formualrza a poniżej błąd jaki dostaje podczas walidacji:
Z tego co zrozumiałem to albo nie zamknąłem znacznika (co sprawdziłem i nic takiego nie zauważyłem) albo umieściłem element blokowy w liniowym, czego też nie zauważyłem... Więc o co chodzi?? pomóżcie ktoś proszę... to bardzo pilna sprawa ref Ten post edytował Calavior 16.02.2010, 20:51:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 8 Dołączył: 19.05.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Input nie może występować tam gdzie występuje. Tak jak jest tam napisane musisz zamknąć go wewnątrz np div, fieldset, itd.
Co do problemu - czy używasz iepngfix na stornie - to coś potrafi powodować takie dziwne błędy. ps. straszny burdel w tym kodzie - poprzenosiłbyś style do osobnego pliku. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z style dla text input i dla textarea wywal background-color:transparent i powinno już działać
|
|
|
![]()
|
|
Z style dla text input i dla textarea wywal background-color:transparent i powinno już działać wielkie thx (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) wywaliłem to transparent i faktycznie zaczęło działać (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.08.2025 - 18:55 |