|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 261 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
Muszę szybko zamienić we wszystkich plikach php na serwerze funkcję include na require_once. Kiedyś widziałem taki skrypt PHP który zamieniał dane słowo kluczowe na inne we wszystkich plikach php na serwerze ale nie mogę go odnaleść. |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 16 Dołączył: 4.07.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 32 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
@koderr: nie ma to jak pomoc....
Cytat Kiedyś widziałem taki skrypt PHP który zamieniał dane słowo kluczowe na inne we wszystkich plikach php na serwerze ale nie mogę go odnaleść. Nawet jakbyś miał taki skrypt to musiałbyś mieć we wszystkich plikach PHP chmod 777. Ja bym to zrobił tak: - Ściągnął EditPlus - Ściągnął Wszystkie pliki PHP - Otworzył te wszystkie pliki w EditPlus (przeciągnij-upuść) nacisnął CTRL+H, wybrał opcję "zamień we wszystkich otwartych plikach" (include -> require_once), zapisał i zuploadował z powrotem na serwer (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pewnie jest lepsza metoda jakaś, ale ta jest pewna (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 44 Dołączył: 17.02.2004 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (10%)
|
@koderr: nie ma to jak pomoc.... Nawet jakbyś miał taki skrypt to musiałbyś mieć we wszystkich plikach PHP chmod 777. eee... gdzie tam. przecież spokojnie można sobie np przy użyciu iteratorów ( http://luktom.net/blog/112-iteratory-w-php...rectoryiterator ) przeleciecieć po wszystkich plikach do modyfikacji i wykonać proste akcje, kolejno -zczytać początkowy chmod -zmienić na 777 -wczytać plik -uzyć str_replace w wiadomym celu -nadpisać plik -nadać pierwotny chmod Ten post edytował neverever 14.02.2010, 14:27:44 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 00:01 |