![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 1 Dołączył: 12.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Jestem osobą początkującą w PHP. Przerabiam obecnie książkę: "Larry Ullman - PHP6 i MySQL5.Dynamiczne strony WWW - Helion 2009". Do tej pory wszystko zrozumiałem. Niestety w rozdziale 10 natrafiłem na funkcje mail() i niestety nie mogę sobie z tym poradzić. Mam zainstalowanego XAMPPA w wersji 1.7.3. Oczywiście zawiera MERCURY mail. Niestety mimo róznych ustawień i wiadomości z forum (przeczytalem chyba wszystkie posty stad) nie mogę go poprawnie skonfigurować do wysyłania poczty. Wkurza mnie już to..W PHPMYADMIN tez nie moge wyslac maila, pisze ze wystapił błąd i tyle. Liczę na pomoc. To mój pierwszy post. Załącze fotki to może łatwiej będzie mi pomóc. Z góry dziekuje wszystkim za pomoc. PS. podobne tematy były, lecz niestety rozwiązania sugerowane mi nie pomogły.. W zakladce STAN usulga SMTP jest aktywna.. A więc zawartośc php.ini u mnie wygląda tak: (kombinowalem z ip karty sieciowej i nic nie dawalo) ![]() W MERCURY CORE MODULE CONFIGURATION: ![]() Zakładka LOCAL DOMAINS: ![]() Ustawienia MERCURY SMTP SERVER: ![]() .CONNECTION CONTROL.. ![]() MERCURY END TO END SMTP CLIENT: ![]() Po otwarciu Mercury w niektorych okienkach jest offline: ![]() i ![]() Mam nadzieje, ze kto pomoze. I jeszcze raz napisze, iz szukalem na forum i za chiny nie mogę tego poprawnei skonfigurowac... PS. przperaszam za slaba jakosc zdjec, ale chcialem zeby sie szybko ladowaly. Co potrzebne to widac.. Jest tu ktoś ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 7 Dołączył: 5.08.2009 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałem swojego czasu ten sam problem i niestety nie udało mi się go rozwiązać. Wrzuć na jakiś darmowy hosting stronkę i tam sprawdź ,u mnie zadziałało i ruszyłem z nauką dalej. Powodzenia.
-------------------- "Istnieją dwa sposoby projektowania oprogramowania. Można napisać je tak prosto, że w oczywisty sposób nie będzie w nim niedoskonałości; można też uczynić je tak skomplikowanym ,że nie będzie w nim żadnych oczywistych niedociągnięć.Pierwsza metoda jest znacznie trudniejsza." C.A.R Hoare
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmień książkę na lżejszą i bardziej dla początkujących, a co do wysyłania e-maili - zainteresuj się klasą phpMailer i wysyłaniem przez SMTP.
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 1 Dołączył: 12.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za pomoc. Sróbuję PHPmailer. Może z tym będzie łatwiej. Co do książki to naprawdę jest dla mnie zrozumiała, tylko w tym momemncie sie pogubiłem, bo autor zakłada, że pracuję na zawnętrznym serwerze. Także nie będę jej zmieniał.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:30 |