![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 14 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: W. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosiłbym o ogólną ocenę wyglądu strony (rozmieszczenie menu, kolorystyka, wrazenia wizualne):
http://www.kujski.prohost.pl/tenis/ Strona w trakcie modernizacji, zrobiłem nową szatkę graficzną i zaraz na początku chciałbym usunąć wszystkie braki i niedociagnięcia. Strona przeznaczona głównie dla osób starszych wiek 30-70 lat oraz dzieciw wieku 8-13lat. strona ma być prosta i przejrzysta. Ten post edytował Kujski 9.02.2010, 12:59:55 -------------------- Sukces to droga od jednej porażki do drugiej, bez zmniejszonego entuzjazmu.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
strona ma być prosta i przejrzysta. I taka właśnie jest. Dobrze. Podany odbiorca nie powinien mieć problemów z nawigacją. W kod się nie zagłębiałem, ale powierzchownie wygląda w porządku i się waliduje. Co do designu to mi wygląda bardziej na klub pisarski niż stronę ligi tenisa. -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 1 Dołączył: 4.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pomyśl nad kolorowym topem
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Design amatorski na 80%. To, że potrafisz używać filtrów w programie graficznym widzimy, teraz zaprezentuj nam ich właściwe wykorzystanie.
70 lat? Szara czcionka na białym tle to nie jest dobry pomysł. Miała być przejrzysta, a moim zdaniem panuje nieład (mimo ogólnej prostoty). Mapa witryny to nie spis stron tylko hierarchiczne uporządkowanie. Kod strony jest kiepski. Czy istnieje jakiś plik graficzny, którego nie można opisać? H1 jest tylko jedno w dokumencie. Tak samo jak książka ma jeden tytuł. Link do nie paragraf. Wszędzie tylko div i div. Brakuje zrozumienia znaczników. W dobrze napisanym kodzie prostej strony komentarze o budowie są zbędne. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 14 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: W. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To, że potrafisz używać filtrów w programie graficznym widzimy, teraz zaprezentuj nam ich właściwe wykorzystanie. Hmmm ciekawe spostrzeżenie ![]() Miała być przejrzysta, a moim zdaniem panuje nieład (mimo ogólnej prostoty). Miło by było gdybyś opisał co powoduje ten nieład - chętnie usunę nieścisłości... Wszędzie tylko div i div. Hmmm to może prosty przykład czym zastąpić div?? W dobrze napisanym kodzie prostej strony komentarze o budowie są zbędne. Ta kwestia to raczej wola każdego z nas osobna co komu bardziej pasuje ![]() -------------------- Sukces to droga od jednej porażki do drugiej, bez zmniejszonego entuzjazmu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm ciekawe spostrzeżenie Chodzi o przeładowanie topa filtrami graficznymi co w konsekwencji wyszło na niezłą amatorszczyznę. Poprzeglądaj topy poważnych stron związanych tematycznie i porównaj je z twoją.![]() Miło by było gdybyś opisał co powoduje ten nieład - chętnie usunę nieścisłości... Takie sa moje odczucia, ty możesz mieć inne. 90% strony jest biała i przez to nie są wyróżnione ważniejsze elementy. Gdzieniegdzie za małe paddingi. Hmmm to może prosty przykład czym zastąpić div?? Tyle bloków po to by wstawić footer. span span Zamiast p span, zamiast span b, lub strong (zależnie od przeznaczenia). Wystarczy sam nagłówek. Ta kwestia to raczej wola każdego z nas osobna co komu bardziej pasuje Rób jak chcesz. Dobre nazewnictwo, tabulacja i przerwy mogą załatwić wszystko i sprawić, że kod będzie czytelny.![]() PS logo powinno być klikalne i przenosić na stronę główną. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Inni już pisali, ale ja też coś skrobnę: Słaby top. Monotonna kolorystyka. Brakuje mocnych akcentów i wszystko jest takie jakieś mdłe. Ale nie przejmuj się. Troszkę dopracujesz grafikę oraz kolorystykę i do takich celów będzie ok. |
|
|
![]()
|
|
Dzięki wszystkim za uwagi. W najbliższych dniach postaram się poprawić stronę wg sugestii i poddać ją kolejnym ocenom
![]() -------------------- Sukces to droga od jednej porażki do drugiej, bez zmniejszonego entuzjazmu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 32 Dołączył: 14.04.2008 Skąd: Lenkowski.net Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strasznie wyglada ten nagłówek, reszta całkiem fajna, w kod nie zaglądałem.
-------------------- Wpadaj na mój kanał o PHP. Dużo mięsa 🥩!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
całość wygląda dobrze i przejrzyście.. no może oprócz loga
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:02 |