![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 9 Dołączył: 16.09.2005 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witka.
Natkneło mnie coś dzis i wpadł mi do głowy pomysł. Czy korzystając z darmowego skryptu wysyłania darmowych sms'ów, który znalazłem nie ważne jaki chodzi o technologie mógł bym go użyć do wysyłania automatycznych sms;ówy Czyli? >> Pisze skrypt uruchamiam w cronie date wysłania sms'ów i zabezpieczenie np 1 SMS na 15 minut w razie spamu zacinki ect.. I Uruchamiam class i funkcje wysyłania ręcznie po przez crona, z ustawieniami gotowymi żeby np co parę godzin wysyłał sms'a z pewną informacja którą załączę w polu "Message" Jest to jakoś "Prawnie legalnie" -//srr nie znam się na prawach wiadomości i czy to by mogło się sprawdzić, gorzej bo nie testowałem czy on (skrypt i pozostałe) ma tokenki (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Pozdrowionqa i zapraszam do wypowiedzi! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 19 Dołączył: 7.09.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I Uruchamiam class i funkcje wysyłania ręcznie po przez crona, Pozdrowionqa uruchamiasz wysyłanie ręcznie poprzez crona ? a czy przypadkiem to demon crona nie uruchamia automatycznie skryptu? Stosuj interpunkcję w wypowiedziach, bo ni chu chu, nie idzie Cię zrozumieć |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 9 Dołączył: 16.09.2005 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Plasiam Jo pisza trocha po ślasku troszeczke po polsku i skrótami kazdy sie domysli przeczytaj ze zrozumieniem kolego
Cron Jobs Oto chodzi! automatyczne cykliczne wykonywanie funkcji ;P Zajarzyliśmy ;D |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 12.04.2009 Skąd: Rypin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Jest to jakoś "Prawnie legalnie" Legalne to jest tak jak każdy spam, powinno się za takie coś zabijać, albo przynajmniej odcinać ręce (IMG:style_emoticons/default/sciana.gif) |
|
|
![]()
|
|
Ale to ma być wysyłane do mnie na mój numer zinformacją ze cos sie zrobiło np w godzinach 8-18 (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 29 Dołączył: 18.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak pracowałem u providera internetowego to mieliśmy podpięty "taki" skrypt pod crona. Przeczesywał aktualne logi etc. w przypadku awarii spamował całą obsługę sieci. Więc jak widać się da (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 00:04 |