![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Błąd jest w tym, że jak wpisze wszystkie dane(lub byle co) poprawnie to dalej pokazuje, że "Prosze uzupelnić wszystkie pola" , i tak w kółko .Dodam , że kod jest nie skończony , ale np jak nic nie wpisze albo za dlugie username itp. to powinno błąd pokazywać. Ten post edytował gigzorr 6.02.2010, 22:36:46 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zacznijmy od faktu, że sprawdzasz potem "długość" hasła - a właściwie tak nie jest, bo liczysz ile znaków ma string, który dostałeś jako wynik działania funkcji md5
Tutaj cytacik z manuala: Kod Returns the hash as a 32-character hexadecimal number. I jak sprawdzasz czy pola są wypełnione to używaj: empty Ten post edytował fifi209 6.02.2010, 22:40:55 -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Brakuje definicji zmiennej $submit to raz. Dwa to linia 29. - jaki jest sens sprawdzać $password po zahashowaniu i ponownym ustawieniu wartości pod tę samą zmienną, przecież wiadomo, że hash md5 będzie mieć długość 32 znaków.
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Brakuje definicji zmiennej $submit to raz. Dwa to linia 29. - jaki jest sens sprawdzać $password po zahashowaniu i ponownym ustawieniu wartości pod tę samą zmienną, przecież wiadomo, że hash md5 będzie mieć długość 32 znaków. Mógłbyś podpowiedzieć gdzie brakuje zmiennej $submit ?bo ja jestem jak narazie lamer w tych sprawach ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 84 Dołączył: 27.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
..linia 9
![]() Ten post edytował sniffer32 7.02.2010, 16:33:30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Teraz nic nie wyświetla , tzn jak źle wpisze pw?Coś takiego chociaż powinno być tak? " Haslo musi byc pomiedzy 6 a 25 znakami " Ten post edytował gigzorr 7.02.2010, 17:02:16 |
|
|
![]()
|
|
Przeczytaj kilka postów wyżej na temat hasła i długości hashy md5 i pomyśl dlaczego hasło, które porównujesz nie spełnia zadanych kryteriów?
|
|
|
![]()
|
|
Przeczytaj kilka postów wyżej na temat hasła i długości hashy md5 i pomyśl dlaczego hasło, które porównujesz nie spełnia zadanych kryteriów? Wywaliłem te md5 , ale dalej nic , hm a co do to tego , 'prosze uzupelnic pola wszystkie pola , tez nie dziala'. Będę próbował , może mi się uda ![]() /edit damn... method='post' w htmlu brakowało + x2 fullname było, noi ten md5 nie potrzebny. Taka mała różnica a cały kod potrafi zepsuć.Druga nauczka na przyszłość ![]()
/EDIT hm . Problem leży w tym, że jak się zarejestruję to pisze "you have been .." ale w db nie ma żadnego nowego użytkownika. Ten post edytował gigzorr 8.02.2010, 09:43:40 |
|
|
![]()
|
|
Dodam , że kod jest nie skończony , ale np jak nic nie wpisze albo za dlugie username itp. to powinno błąd pokazywać. Ok, najpierw skończ swój kod, dopiero wtedy pokaż, z czym jest problem i nie szukaj dziury w całym ![]() Ten post edytował darko 8.02.2010, 07:26:59 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 40 Dołączył: 26.08.2009 Skąd: Kobiernice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiesz do czego służy die() Dobrze przeanalizuj linie od 5 do 7. W poście nad Darko.
Ten post edytował Armstrong 8.02.2010, 11:35:35 -------------------- // NOPE
|
|
|
![]()
|
|
Jestem idiota. W bazie danych brakowało name/daty.Było username/password tylko.
A z tym "die()" to oco ci chodziło? Mam jeszcze jeden problem, otóż na tych samych danych czyli loginie haśle/name , mogę się rejestrować do woli , nie mam zielonego pojęcia jak to naprawić? Ten post edytował gigzorr 8.02.2010, 12:05:19 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 32 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Możesz zacząć od prostej "optymalizacji" zmieniająć
na
Ale to nie jest ważne ![]() Jeśli chodzi o: Cytat Mam jeszcze jeden problem, otóż na tych samych danych czyli loginie haśle/name , mogę się rejestrować do woli , nie mam zielonego pojęcia jak to naprawić? Jeśli działasz na bazie danych to:
Dodam że: a) Wypada mieć index na "Nazwa_uzytkownika" (np. varchar(32)) ![]() http://pl.wikipedia.org/wiki/Cross-site_scripting Temat: SQL Injection Insertion http://segfaultlabs.com/files/pdf/bezpiecz...-zagrozenia.pdf -------------------- Jeśli Ci pomogłem kliknij pomógł. W ten sposób temat zaświeci się na żółto i użytkownicy którzy pomagają nie będą musieli niepotrzebnie klikać. Dziękuję.
"Pomaganie" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.07.2025 - 21:59 |