![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
W jaki sposób można za pomocą php zmienić poprzez prosty formularz nazwę jednego pliku ? Przykładowo plik aaa.php chcę zmienić na bbb.php po jakmś czasie chcę ten plik bbb.php znienić na ccc.php itp. znalazłem tutaj na forum wątek o zmianie nazwy pliku ale nie dotyczył on mojej sprawy. Może mi ktoś pomóc ? Ten post edytował Szymon80 7.02.2010, 00:57:48 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to to wiem jak zrobić ale jak później odczytać nową nazwę ponownie ją zmienić na inna ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 4 Dołączył: 28.09.2009 Skąd: Chełm Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zmieniasz nazwe pliku to znasz jego nazwe nie? Wiec w czym problem? Po co takie zabiegi to nie mam bladego pojecia (IMG:style_emoticons/default/blink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po udanej zmianie nazwy pliku, nową nazwę możesz np. wpisać do bazy danych, może napisz co konkretnie chcesz uzyskać to wtedy pomożemy Ci znaleźć do tego odpowiednie rozwiązanie....
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki za odpowiedzi.
Chcę poprostu w panelu administracyjnym zmieniać co jakiś czas nazwę jednego pliku jak przyjdzie taka potrzeba. Ale mam pomysł jak odczytywać nazwę danego pliku. Można w jakis sposób odczytać nazwę pliku który ma wewnątrz określoną zmienną ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musiałbyś po kolei otwierać każdy plik, sprawdzać na podstawie określonych kryteriów czy to ten o który Ci chodzi. Jeśli nie, jedziesz kolejny plik i tak aż do momentu znalezienia.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 04:06 |