![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 2 Dołączył: 27.10.2006 Skąd: CyberRZECZYWISTOŚĆ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam wykupiony hosting w ovh w opcji personal. Problem jest z funkcją include, która nie zawsze działa.... To znaczy raz wczytuje plik a raz nie... Nie działała też poprawnie funkcja touch w której jeśli nie został podany dokładny parametr 'czasu pliku' to serwer ustawiał go różnie ... raz dokładnie innym razem z kilkusekundowym opóźnieniem. Wie ktoś może czym jest spowodowane błędne działanie funkcji include... z obserwacji wynika mi, że raczej nie ma na to wpływu obciążenie serwera jakie generuje moja strona... Serwer też tak jaby buforował funkcję typu file_exists, file_get_contents.... jesli robie testy i wysyłam zapytanie co sekunde to podane wcześniej funkcje zwracają faktyczny stan po upływie kilku sekund.... Wie ktoś jak ti wyłączyć lub jak to ominąć ? Ten post edytował faran 6.02.2010, 19:38:46 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Serwer też tak jaby buforował funkcję typu file_exists, file_get_contents.... jesli robie testy i wysyłam zapytanie co sekunde to podane wcześniej funkcje zwracają faktyczny stan po upływie kilku sekund.... Wie ktoś jak ti wyłączyć lub jak to ominąć ? clearstatcache? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 2 Dołączył: 27.10.2006 Skąd: CyberRZECZYWISTOŚĆ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na 100% jest to buforowanie danych prze serwer. Skrypt sprawdza czy istnieje plik file_exists, a później robi include.
Problem w tym że clearstatcache nie działa.... Dalej widzę, że dane dla file_exists są wyświetlane nie aktualne, ale aktualizowane co kilkanaście sekund. Ten post edytował faran 7.02.2010, 00:11:09 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 9 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: ze wnowu?! Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strzelam, ze chodzi o FS-Cache.
Zasada dzialania RPS jest taka, ze dysk ma zapiety po sieci. A zeby zmniejszyc obciazenie panowie z OVH zapewne ustawili lokalny cache dla filesystemu. Z poziomu PHP nie zaradzisz, musisz kopac glebiej. -------------------- Yes, sex is always the answer, it's never a question
Cos' the answers yes, oh the answers yes. Not just a suggestion, if you ask the question Then its always yes, yeah! |
|
|
![]()
|
|
Wykombinowałem coś takiego, że przed odczytem danych tworze pusty plik o unikalnej nawie i bezpośrednio po tej czynności kasuje ten plik. Wstępnie wygląda to tak, że bufor dla katalogu i plików w nim znajdujących się zostaje kasowany.... Ale trzeba będzie trochę potestować w praktyce i będzie wiadomo czy napewno działa to poprawnie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:19 |