Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> hosting w ovh - personal, nie działa include
faran

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
mam wykupiony hosting w ovh w opcji personal.
Problem jest z funkcją include, która nie zawsze działa.... To znaczy raz wczytuje plik a raz nie...
Nie działała też poprawnie funkcja touch w której jeśli nie został podany dokładny parametr 'czasu pliku' to serwer ustawiał go różnie ... raz dokładnie innym razem z kilkusekundowym opóźnieniem.
Wie ktoś może czym jest spowodowane błędne działanie funkcji include... z obserwacji wynika mi, że raczej nie ma na to wpływu obciążenie serwera jakie generuje moja strona...

Serwer też tak jaby buforował funkcję typu file_exists, file_get_contents.... jesli robie testy i wysyłam zapytanie co sekunde to podane wcześniej funkcje zwracają faktyczny stan po upływie kilku sekund....
Wie ktoś jak ti wyłączyć lub jak to ominąć ?

Ten post edytował faran 6.02.2010, 19:38:46
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 4)
erix

Grupa: Moderatorzy

Cytat
Serwer też tak jaby buforował funkcję typu file_exists, file_get_contents.... jesli robie testy i wysyłam zapytanie co sekunde to podane wcześniej funkcje zwracają faktyczny stan po upływie kilku sekund....
Wie ktoś jak ti wyłączyć lub jak to ominąć ?

clearstatcache?

--------------------

ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW!
+Quote Post
faran

-----

Na 100% jest to buforowanie danych prze serwer. Skrypt sprawdza czy istnieje plik file_exists, a później robi include.
Problem w tym że clearstatcache nie działa.... Dalej widzę, że dane dla file_exists są wyświetlane nie aktualne, ale aktualizowane co kilkanaście sekund.

Ten post edytował faran 7.02.2010, 00:11:09
+Quote Post
XianN

-----

Strzelam, ze chodzi o FS-Cache.
Zasada dzialania RPS jest taka, ze dysk ma zapiety po sieci. A zeby zmniejszyc obciazenie panowie z OVH zapewne ustawili lokalny cache dla filesystemu.

Z poziomu PHP nie zaradzisz, musisz kopac glebiej.

--------------------
Yes, sex is always the answer, it's never a question
Cos' the answers yes, oh the answers yes.
Not just a suggestion, if you ask the question
Then its always yes, yeah!
+Quote Post
faran

-----

Wykombinowałem coś takiego, że przed odczytem danych tworze pusty plik o unikalnej nawie i bezpośrednio po tej czynności kasuje ten plik. Wstępnie wygląda to tak, że bufor dla katalogu i plików w nim znajdujących się zostaje kasowany.... Ale trzeba będzie trochę potestować w praktyce i będzie wiadomo czy napewno działa to poprawnie.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:19