![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2008 Skąd: Świnoujście Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Wiem, że pode mną jest podobny temat. Nie chciałbym takich gotowców jak game-tracker.com, game-monitor.com itp. Chciałbym sam utworzyć sobie taki skrypcik. Widziałem dużo takich skryptów, ale które wyświetlają normalnie. A ja poszukuję żeby to zrobićtak, jak to wyświetla game-tracker, game-monitor. PNG, który bierze dane z pliku php który bierze dane z serwera, czy jakoś tak to idzie. Rozrysuję to: ![]() Czyli z serwera status idzie do PHP, a PHP implementuje to w PNG, JPG, GIF czy coś innego, w plik graficzny. Tak jak jest to na forum.STER-Gaming.pl U góry. Pozdrawiam ![]() edit: Poczytałem i znalazłem coś o GD, nie potrzebuję konkretnego rozwiazania ale troszkę pomocy ![]() edit2:Poczytałem nt. gd2 i nadal tego nie rozumiem.. Mianowicie chodzi mi o to, żeby wyczytywał dane z jakiejś strony i je wpisywał jakoś do obrazka. Tylko teraz to co napisałęm - jak wyciągnąć ze strony danej to żeby wpisywał tam do obrazka? Bo resztę obczajam ![]() Mam pomysł. Dodać to do kodu php statystyk, jak jest w statach np zmienna $sloty, to dać $string = '$sloty'. Tylko jak umiescić inne rzeczy na obrazku? Np IP? //Oblookałem coś mi wpadł ona mysl - żeby wykorzystać http://forum.php.pl/index.php?showtopic=12...amp;mode=linear , tylko jak bd mógł wyciągnąć IP dane z czegoś? // Z tego @up - dajmy na to mam taką linijkę. preg_match('|<td valign="top"><span class="genmed"><b>([0-9]{0,15})|', $zrodlo, $posty); to obczajam - ale ocb z tym ([0-9]{0,15})|', $zrodlo, $posty); Wytłumaczy mi ktoś te tajemncize cyfry itp? Wyciąga tylko cyfry ([0-9]), ale nie rozumiem nadal. Tego o: {0,15} Pozdr Ten post edytował SSB 6.02.2010, 00:20:49 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Zapoznaj się z czymś takim jak "wyrażenia regularne", bo to są te "tajemnicze znaki"
![]() ![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2008 Skąd: Świnoujście Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz pomógł. A jeżeli chciałbym zrobić takie coś. zrysuje to.
Chciałbym wyjąć mapę. Ma na końcu dwójkę, a zaraz po mapie jest ilość graczy. ![]() To jak mam wyciągnąć mapę, jeżeli może mieć w sobie każdą cyfrę? Tzn żeby nie zabrało od ilości slotów niczego. Pozdrawiam ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 4 Dołączył: 28.09.2009 Skąd: Chełm Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest klasa wabi sie chyba hlds sockets czy jakos tak i umozliwia pobranie informacji bezposrednio z serwera, a nie z jakiejs strony
![]() http://www.wmcity.nl/scripts.php?actie=bekijk&id=1889 -------------------- WebKrytyk - zobacz jak marnują się Twoje pieniądze w internecie!
|
|
|
![]()
|
|
Emmm... Nie rozumiem holenderskiego, tzn ten pierwszy plik to jest "class.hlsocket.php" a drugi jak sobie nazwę, tak?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 4 Dołączył: 28.09.2009 Skąd: Chełm Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
SSB no sory to jest po angielsku... To dowolny plik jest. Moze byc index.php moze byc placki.php moze byc kamien.php. Co za roznica. Chce zauwazyc, ze w klasie jest
Warto to poprawic. Ja juz z dwa razy przerabialem dla kogos ta klase... -------------------- WebKrytyk - zobacz jak marnują się Twoje pieniądze w internecie!
|
|
|
![]()
|
|
Wiesz, nie jestem taki dobry z PHP więc się pytam. Przerabiałem kurs PHP ale połowę tylko
![]() Super~! Ale zobacz: http://windstarmania.pl/stat/ IP mi pokazuje 127.0.0.1 ... Dlaczego tak? Dlaczego mi pokazuje localhost, skoro wpisałem inne? pzdr edit: I jeszcze jak mam sobie obraz w GD, to jak mogę pomniejszyć czcionkęi zmienić jej kolor? I jeszcze dać ją trochę w lewo, bo mam zmianę tylko w górę i w dół. Tzn nie patrzałem dokładnie. Oto tamto co zrobiłme: http://windstarmania.pl/tet_sygna.php Ten post edytował SSB 6.02.2010, 15:53:36 |
|
|
![]()
|
|
SSB tak jak mowilem ta klasa jest niedorobiona. Czasami podaje takie wartosci. Zreszta nie ma sie co dziwic? Masz jakakolwiek znajomosc z serwerami Counter Strike? Nie? To sie nie dziw. Tamto IP to farsa. Tak jak mowilem trzeba zmodyfikowac klase. Wynik podaje prawdziwy. Osobiscie rozbrajalem protokol komunikacji 47/48 i nie widze w tym nic nadzwyczajnego. Po prostu ignoruj to.
-------------------- WebKrytyk - zobacz jak marnują się Twoje pieniądze w internecie!
|
|
|
![]()
|
|
OK, to się postaram coś skleić. Narazie dam pomógł każdemu pomocnemu postowi
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 21:51 |