![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 1 Dołączył: 5.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Chciałem napisać skrypt do odpytywania bazy danych whois przez port 43. Znalazłem takie coś na forum:
Ale ustrojstwo nie chce działać. Wyświetla mi: % Timeout... Closing connection. Wiecie w czym problem? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jak dobrze pamietam sockety maja jeszce 2-3 opcjonalne parametry dodaj je i wyswietl co ci zwraca fsockopen().
A jak nie to moze wina naglowkow nie wysylasz zadnego.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 1 Dołączył: 5.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No mam teraz tak:
$fp = fsockopen('whois.dns.pl', 43, $errno, $errstr, 20); I jest to samo. Dziwne bo kiedyś ten skrypt działał. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Ok już działa. Trzeba było po nazwie domeny dać znak końca wiersza "\n"
|
|
|
![]()
|
|
No to powinno ci zwrocic E_WARGING w przypadku zlej domeny z tego c0 wyczytalem na php.net jakbys wyswietlil errstr to bys wiedzial (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat No to powinno ci zwrocic E_WARGING w przypadku zlej domeny z tego c0 wyczytalem na php.net jakbys wyswietlil errstr to bys wiedzial Wcale ze nie. do fsockopen zostala podana dobra domena. a to co on potem wklada przez fputs() nie ma zadnego związku z $errstr
|
|
|
![]()
|
|
Cytat a to co on potem wklada przez fputs() nie ma zadnego związku z $errstr Ja nie powiedzialem ze ma (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Cytat No to powinno ci zwrocic E_WARGING w przypadku zlej domeny z tego c0 wyczytalem na php.net jakbys wyswietlil errstr to bys wiedzial to wytlumacz co powiedziales bo nijak ma sie to do tematu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
to wytlumacz co powiedziales bo nijak ma sie to do tematu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Owszem powiedzialem ze skoro nie dziala moze zla jest domena i moze byc E_WARNGING w $errstr nie wspominalem nic o tym co wysyla poprzez fputs()/fwrite(). Moze sie nie zrozumielismy. |
|
|
![]()
|
|
ale jak autor tematu podał rozwiązanie, to ty zaczołeś mowic o E_WARNING o $errstr i jakby to wszystko przejrzał to juz dawno by wiedział gdzie problem.
Wyjasniam ci wiec, ze nic to by nie dalo, ze zaden E_WARNING nie jest generowany bo z połączeniem wszystko bylo ok. Autor zapomniał dac enter, na ktore oczekiwał whois. Jak sie nie doczekal to zwrocil komunikat TIMEOUT. Wszystko z socketami bylo ok, zadnych warningow i $errstr na poziomie php. Kapisz? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Jaja (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) everything is clear.
Moj blad. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.09.2025 - 04:01 |