![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
plik wyswietla dane z tabeli w polach formularza - tak aby umowzliwic ich edycje. - to działa jednak w drugim pliku mam wlasnie skrypt ktory ma wykonac faktycznie ta edycja - czyli zapisac edytowane dane do bazy: część jest okomentarzowana ponieważ probuje róznych rozwiązań w tym ktore zamieszczam sprawdzalem czy edycja usera działa - jak sie okazuje wysyła komunikat ze edycji dokonano, ale w bazie nic sie nie dzieje (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) - w czym jest problem (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) oto plik:
mam jeszcze jedno pytanie: mam przycisk: chciałbym aby po nacisnieciu tego przycisku wykonała sie jakas akcja:
tylko jakos mi to nie dizala:/ inaczej to ma byc (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Ten post edytował mattii 1.02.2010, 16:24:33 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odnośnie drugiego wypróbuj:
A odnośnie pierwszego: Raz używasz podejścia strukturalnego, a raz podejścia obiektowego(operacje na bazie danych), a więc najpierw uporządkuj kod bo przynajmniej dla mnie jest on strasznie mało czytelny. Ten post edytował PawelBah 1.02.2010, 16:46:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
odnośnie pierwszego: Raz używasz podejścia strukturalnego, a raz podejścia obiektowego(operacje na bazie danych), a więc najpierw uporządkuj kod bo przynajmniej dla mnie jest on strasznie mało czytelny. czy możesz napisać dokładniej o co chodzi (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ucze sie dopiero i nie wiem w czym jest błąd |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem jeszcze w czym jest błąd bo aż tak szczegółowo nie przeglądałem skryptu. Na pierwszy rzut oka widać, że masz użyte dwa podejścia do baz danych, jedno strukturalne(np. mysql_query), a jedno obiektowe($db->query(...)). Zaleca się używania jednego. Nie wiadomo również czy nie masz unikalnego indeksu na którejś z edytowanych wartości. Poza tym edytujesz tylko login i hasło, a więc być może nawet nie zmieniasz tych wartości, a oczekujesz zmiany innych. Warto abyś doczytał trochę o PHP i MySQL.
|
|
|
![]()
|
|
mysqli_query($bd_lacz, $zapytanie); wg ksiazki z kotrej sie ucze to to jest to samo co = $wynik = $bd_lacz->query($zapytanie); unikalnego indeksu - nie mam edytuje tylko login i hasło aby sprawdzić najepirw czy to działa - jak zacznie edycja tego działać to wtedy będę chciał edytować wszystko - metodą małych kroczków sprawdzam (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) - oczekuje zmiany tylko loginu i hasla nic wiecej - dopiero jak to zadziała to pojde dalej;) czytam nieustannie o php i mysql;] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:22 |