Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Wybór, tworzenie i wysyłanie plików do danego (bądź utworzonego) katalogu, prośba :)
tomeksz5

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, bardzo potrzebuje skrypt który będzie potrafił:
1. Wyświetlić wszystkie katalogi i pliki z danego katalogu głównego
2.Stworzyć nowy katalog , a więc potrzebny dodatkowo formularz
3.Wysłać katalogi i pliki do wybranego z listy (jak w punkcie 1) katalogu, tez potrzebny formularz

Wiem wiem, może się to niektórym wydać banalne, ja też tak myślałem.. Wiem oczywiście jak wyświetlić wszystkie katalogi, wiem też jak utworzyć nowy i jak wysłać pliki, formularze też oczywiście potrafię zrobić, ale nie mogę za nic na świecie połączyć tych wszystkich funkcji... I tu liczę na waszą pomoc, bardzo mi na tym zależy... Stawiam duże piwo temu kto pomoże (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 6)
pyro

-----

No dobra... ale pokaż co napisałeś i wskaż miejsce, gdzie konkretnie pojawia się problem.
+Quote Post
Fifi209

-----

Cytat(tomeksz5 @ 1.02.2010, 14:58:32 ) *
Witam, bardzo potrzebuje skrypt który będzie potrafił:

Nie ten dział.
1. Wyświetlić wszystkie katalogi i pliki z danego katalogu głównego

Może tak: scandir?

2.Stworzyć nowy katalog , a więc potrzebny dodatkowo formularz

mkdir, formularz sobie potrafisz napisać.

3.Wysłać katalogi i pliki do wybranego z listy (jak w punkcie 1) katalogu, tez potrzebny formularz

Tego nie rozumiem.

Stawiam duże piwo temu kto pomoże (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

Czyli jednak na giełdę powinien zostać przeniesiony temat.

Cytat(szamburdsz @ 1.02.2010, 22:12:51 ) *
O coś takiego ci chodzi?
http://hed.pl/imageupload/

login: root
hasło: root2

Coś nie działa.
+Quote Post
tomeksz5

-----

tak właśnie o coś takiego, poprostu idealne, skąd to pobrać, wziąść.... idealne
+Quote Post
szamburdsz

-----

Jest to cały skrypt mojego autorstwa mogę Ci go podesłać ale występują jeszcze pewne niedoróbki.

Nie wiem tylko czy się orientujesz w klasach aby mógł dopasować skrypt pod własne potrzeby.

Ten post edytował szamburdsz 2.02.2010, 18:02:45
+Quote Post
darko

-----

Cytat(szamburdsz @ 2.02.2010, 18:00:14 ) *
Jest to cały skrypt mojego autorstwa mogę Ci go podesłać ale występują jeszcze pewne niedoróbki.

Ekhm:
Cytat
Warning: imagecreatefromjpeg() [function.imagecreatefromjpeg]: gd-jpeg: JPEG library reports unrecoverable error: in /srv/home/hed/public_html/imageupload/class/image.class.php on line 76

Warning: imagecreatefromjpeg() [function.imagecreatefromjpeg]: 'gallery/gal1/phpinfo.php.jpg' is not a valid JPEG file in /srv/home/hed/public_html/imageupload/class/image.class.php on line 76

Warning: imagesx(): supplied argument is not a valid Image resource in /srv/home/hed/public_html/imageupload/class/image.class.php on line 91

Warning: imagesy(): supplied argument is not a valid Image resource in /srv/home/hed/public_html/imageupload/class/image.class.php on line 92

Warning: imagecreatetruecolor() [function.imagecreatetruecolor]: Invalid image dimensions in /srv/home/hed/public_html/imageupload/class/image.class.php on line 108

Warning: imagecopyresampled(): supplied argument is not a valid Image resource in /srv/home/hed/public_html/imageupload/class/image.class.php on line 109

Warning: imagecreatefromjpeg() [function.imagecreatefromjpeg]: gd-jpeg: JPEG library reports unrecoverable error: in /srv/home/hed/public_html/imageupload/class/image.class.php on line 76

Warning: imagecreatefromjpeg() [function.imagecreatefromjpeg]: 'gallery/gal1/phpinfo.php.jpg' is not a valid JPEG file in /srv/home/hed/public_html/imageupload/class/image.class.php on line 76

Warning: imagesx(): supplied argument is not a valid Image resource in /srv/home/hed/public_html/imageupload/class/image.class.php on line 91

Warning: imagesy(): supplied argument is not a valid Image resource in /srv/home/hed/public_html/imageupload/class/image.class.php on line 92

Warning: imagecreatetruecolor() [function.imagecreatetruecolor]: Invalid image dimensions in /srv/home/hed/public_html/imageupload/class/image.class.php on line 108

Warning: imagecopyresampled(): supplied argument is not a valid Image resource in /srv/home/hed/public_html/imageupload/class/image.class.php on line 109

Warning: imagegif(): supplied argument is not a valid Image resource in /srv/home/hed/public_html/imageupload/class/image.class.php on line 134

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /srv/home/hed/public_html/imageupload/class/image.class.php:76) in /srv/home/hed/public_html/imageupload/index.php on line 25

I mylący (pliku nie ma) alert:

Cytat
Pomy¶lnie wgrano pliki na serwer

Filtruj przynajmniej rozszerzenia plików, żeby nie można było przesyłać skryptów php, bo aktualnie można Ci nieźle namieszać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) pozdrawiam
+Quote Post
szamburdsz

-----

Wiem kolego wiem, aktualnie jest tylko w fazie dopracowywania i pewnie rzeczy jeszcze nie są gotowe
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 28.09.2025 - 01:34