![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Mam napisany plik .htaccess Wszystko było by ok ale mam 2 podobne sytuacje i nie wiem jak negować wystąpienie jakiegoś słowa, dla przykładu..
Jak widzicie mam 2 podobne linki. By wyświetlić stronę mam link np. taki str/testowa/ Ale gdy ktoś dopisze na końcu str/testowa/2/ ładuje mi się już dział kategorii. Jak w wyrażeniu postawić warunek że jeśli różna od np. str wtedy sprawdza dopiero ![]() Siedzę już nad tym kilka godzin i nawet google nie pomaga ![]() Dziękuję serdecznie za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 16 Dołączył: 24.07.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie można jakoś tak:
albo
Ten post edytował l3l0 30.01.2010, 15:10:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykorzystałem tą regułę .
Pomogła tyle że mam na końcu daną wartość którą prowadziłem. nie można było zrobić tego jakoś tak żeby nie przyjmował tej wartości ![]() np. w kategorii dać negacje czy coś w tym stylu, a gdy nie znajdzie mi danej strony, to wyświetli się strona błędu obsłużona przez mój cms. Czy istnieje taka możliwość ![]() Chciałbym by nie można było dopisywać śmieci na końcu ponieważ można zrobić coś takiego. str/testowa/xxx/ i w moim przypadku będzie to znaczyło co str/testowa/ ale jednak widnieje w linku nazwa której mój skrypt nie sprawdza, chce by takiej możliwości nie było.. Napisz mi jeszcze co oznacza .+$ . = znak specjalny, czyli jeśli się nie mylę wymagana jakaś nazwa ? dobrze myślę ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 1 Dołączył: 23.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aby nie przyjmowało ci tego xxx/ na końcu musisz usunąć .+ (. oznacza dowolny znak a + że ma występować co najmniej raz lub więcej dlatego przyjmuje ci to xxx/)
Powinno być tak: Kod RewriteRule ^str/([0-9a-z-]+)/$ index.php?mod=str&nazwa=strona&nazwa=$1 [L]
Ten post edytował Rude Dude 10.02.2010, 17:19:48 |
|
|
![]()
|
|
O to mi chodziło.
Dziękuję daję + |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:37 |