Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP]Dostęp przez cURL do strony wymagającej autentykacji
mefistofeles

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Czy można w jakiś prosty sposób 'podpiąć skrypt' do istniejącej sesji (ustanowionej w przeglądarce) tak aby system
zidentyfikował skrypt jako już zalogowanego użytkownika ?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 3)
zegarek84

Ostrzeżenie: (0%)
-----

curl'em możesz się logować na inne strony tak jakbyś przeglądał te strony przeglądarką - więc spokojnie można się zalogować i przechowywać sesje - jednak zrozumiałem, że chyba masz co innego na myśli - a mianowicie gostek wszedł sobie na jakąś stronę i się zalogował, potem wchodzi na Twoją stronę i chcesz skorzystać z jego cookies?? - nie tędy droga ;p
+Quote Post
mefistofeles

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Nie, nie chodzi mi o przechwycenie czyjejś sesji, tylko właśnie ominięcie jakoś logowania,
by myślałem, że żeby się zalogować to trzeba jakiś skrypt pisać pod konkretną stronę
a nie wiedziałem że cURL udostępnia bezpośrednio taką możliwość (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Dzięki za podpowiedź!
+Quote Post
zegarek84

Ostrzeżenie: (0%)
-----

tylko sobie w ustawieniach curl'a ustaw zapisywanie cookies do pliku (można inaczej ale dłużej musiałbym pisać co i jak ;p)...

no i w curl'u da się ustawić, żeby automatycznie podążał za przekierowaniem na tronie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) - ale ja wolę wszystko analizować i swoimi skryptami decyduję po pobraniu nagłówków - ogólnie curl'a polecam na początek gdyż jest łatwy, później albo połączenia na socketach albo fsockopen - ale to pasuje rozumieć nagłówki http - jednak to daje lepszą kontrolę (lepszą nie lepszą ale swoją klasę wolałem na fsockopen gdyż to też bardziej uniwersalne - curl nie wszędzie jest (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) )

w manualu php luknij i komentarze - jak nie będziesz dawał rady to pisz o szczegóły - ale "bawiąc się" z php musisz przynajmniej manuala zacząć próbować rozumieć nawet część po angielsku - bo już się pytasz o wyższą szkołę jazdy niż tylko echo... skoro już to chcesz robić to apetyt będzie rósł i kontrolę będziesz chciał większą - da sie wszystko o curla oprzeć ale skoro przy większym apetycie będziesz chciał nagłówki httm analizować to odrazu zachęcam do zapoznania się z fsockopen i komentarzami (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

Ten post edytował zegarek84 29.01.2010, 21:23:47
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 18.09.2025 - 11:11