![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pewien problem, gdyż mam 2 hostingi. Na jedynym mam curl, a na 2 mail dochodzi szybciej (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Chciałbym zrobić tak, że po wejściu na stronę na jednym hoście, odpalały się akcje (skrypt PHP), który znajduje się na 2 hostingu. Używam kodu, takiego jak poniżej i nic się nie dzieje. Co robię nie tak?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 12.04.2009 Skąd: Rypin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi wystarczy otworzenie strony. Wtedy skrypt wykonuje określone zadania. Mailing musi zostać wykonany z tamtego 2 serwera.
Mam tam ustawione (to VPS) allow_url_fopen na ON, także nie wiem dlaczego niczego nie zwraca. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 8 Dołączył: 8.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 24 Dołączył: 9.08.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do komunikacji między dwoma aplikacjami php możesz użyć xmlrpc lub soap
|
|
|
![]()
|
|
Heh... Nie wiem jak tych funkcji użyć. A potrzebuje jedynie uruchomić tą stronę i umieszczony w linku skrypt.
Echując nie mam nic.... Tutaj adres: http://redepmtion.50gigs.net/test.php Czysta biała strona. Nie wiem dlaczego tak się dzieje.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 10 Dołączył: 5.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <?php
$curl = curl_init(); curl_setopt($curl, CURLOPT_URL, "http://188.40.15.42/~ogor/index.php"); curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1); $strona = curl_exec($curl); curl_close($curl); echo $strona; ?> |
|
|
![]()
|
|
Tak, już wcześniej to zrobiłem... Tylko, że strona wczytując stronę, która także długo się wczytuje (pobiera info z innej strony), trochę się otwiera.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 00:21 |