![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie. Przypuśćmy że tworzymy jakieś klasy i umieszczamy w jakimś pliku (o nazwie "obliczenia.php"). Czy dobrym pomysłem jest umieszczenie tego pliku w katalogu "library/matematyka/" ? (Te klasy chce w przyszłości wywoływać w kontrolerze). W pytaniu chodzi mi o to gdzie tego typu pliki umieszcza się zazwyczaj w Zend framework zeby zachować porządek.
Pozdrawiam, Yanek |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) Jedna klasa - jeden plik
2) ściągnij se pierwszy lepszy kod oparty na ZF i przeanalizuj. masa tego w necie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 7 Dołączył: 9.10.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Klasy, helpery oraz pluginy najlepiej umieszczać w katalogu library.
W tym katalogu stwórz sobie kolejny katalog np Zbyneksmetana i tam umisc wszystkie swoje pliki wyżej wymienione. Pamiętaj aby w nazwie klasy umieścić prefix Zbyneksmetana_ np:
[php][/php] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 4 Dołączył: 6.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
2) ściągnij se pierwszy lepszy kod oparty na ZF i przeanalizuj. masa tego w necie mozna jakies namiary na jakis wiekszy projekt w zendzie napisany ? bo szukalem kiedys i nie moglem znalezc (IMG:style_emoticons/default/sleep.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozna jakies namiary na jakis wiekszy projekt w zendzie napisany ? bo szukalem kiedys i nie moglem znalezc (IMG:style_emoticons/default/sleep.gif) Z Zendem to jest tak, że każdy projekt jest inny i może się zdarzyć, że każdy ma inną strukturę folderów, także akurat taka nauka nie ma sensu, ale jest w wiki Zenda // edit Zupełnie zapomniałem o temacie ~zbyneksmetana porządek najprościej zachować dzieląc aplikację na moduły. Poczytaj o Zend_Modular Ten post edytował darko 28.01.2010, 23:19:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki za linki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 01:29 |