![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 27 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam niesamowicie duży problem i żadnej idei w celu jego rozwiązania. Otóż mam stronę główną, index.php do którego metodą GET przesyłam nazwę strony, a potem w zależności od nazwy includuje odpowiednią podstronę w miejsce na treść.
Czy ktoś mi może powiedzieć jak obsłużyć w ten sposób formularze, które będą na tych podstronach? Konkretnie chodzi o np: KLIK |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
<form action="index.php?id=podstrona" method="post">
W 'action' dajesz zmienną identyfikującą podstronę, która idzie GET-em, reszta idzie POST-em. Ten post edytował blooregard 21.01.2010, 16:37:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 27 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki. Już myślałem, że czeka mnie przebudowa systemu...
No więc jest taki problem, plik login.php zaczyna się tak:
i chce w tym miejscu przerwać działanie tego skryptu login. Próbowałem dodać "exit;" ale wtedu 'kończy' się też główny skrypt. Proszę zatem o pomoc. Przy okazji, logowanie zrobić na sesjach czy ciastkach? Ten post edytował evolucja 21.01.2010, 17:07:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 11 Dołączył: 17.12.2008 Skąd: LU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i chce w tym miejscu przerwać działanie tego skryptu login. Próbowałem dodać "exit;" ale wtedu 'kończy' się też główny skrypt. Proszę zatem o pomoc. co masz na mysli mowiac "przerwac dzialanie skryptu login" ? wystarczy ze zakonczysz if-a i juz ci sie zakonczy widze masz dwa if-y a jeden nawias konczacy...
|
|
|
![]()
|
|
To chyba logiczne, że to część skryptu czyż nie? A tak to wygląda w całości:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 20:21 |