![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 6 Dołączył: 30.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Spróbuję objaśnić jak najlepiej mój problem. Napisałem prosty kod w html i css dzięki, któremu po najechaniu na button w menu pojawia się krótki opis podstrony pod nim. Wszystko jest dobrze. Potem napisałem prostą instrukcję if w php, która sprawdza wartość zmiennej GET i standardowo, zależnie na jaką podstronę się wejdzie wyświetla w odpowiednim miejscu opis podstrony. Oddzielnie wszystko działa tak jak trzeba, tylko jest mały problem. Chcę, żeby po najechaniu na odnośnik w menu, standardowy opis podstrony zniknął, a pojawił się ten przypisany do buttona. Gdy najeżdżam na button oba teksty nachodzą na siebie, a ja za bardzo nie mam pomysłu jak to rozwiązać. Liczę na waszą pomoc... Zamieszczam tutaj urywki kodu potrzebne do rozwiązanie problemu. Fragment CSS:
Fragment HTML,PHP:
Liczę na waszą pomoc. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Powód edycji: [Ociu]: Poprawiłem bbCode
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 1 Dołączył: 23.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym to zrobił tak:
- do klasy opis_menu dodaj: Kod display:block; -w head wstaw to: Kod <script type="text/javascript"> function zakryj() { document.getElementById("opis_menu").style.display = "none"; } function pokaz() { document.getElementById("opis_menu").style.display = "block"; } </script> -do linków pododawaj: Kod onmouseover="zakryj();" onmouseout="pokaz();" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 6 Dołączył: 30.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki działa, masz pomógł. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 13:57 |