![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam poniższy kod który wyświetla mi zawartość plików excela...ale nie mam zielonego pojęcia jak go przerobić aby można było poszczególne komórki zaimportować do bazy mysql. Poproszę o jakąś sugestię
Myślę że muszę się uporać jakoś z tym fragmentem: tylko jak (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiesz, że arkusz jest zbudowany z wierszy i rzędów komórek, więc: jedziesz po każdym arkuszu i dla każdego rows pobierasz cols w pętli i dalej $rows++; Zresztą kod, który jeździ po komórkach dla pierwszego arkusza jest w liniach 21-34, teraz pomyśl jak to można zapisać do bazy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Udało mi się przerobić ten kod na coś takiego :
.....teraz się zastanawiam jak zrobić aby skrypt pomijał pierwszy wiersz w którym są nagłówki tabeli (pomijajac opcje edytowania pliku excela)(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Ten post edytował ravikw 20.03.2010, 10:08:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
warunek if($i != 1) $sql = "INSERT ...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 18:14 |