![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
glownie chodzi mi tutaj o logowanie i jak to zrobic (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) podesle plik rejestracji:
i to ladnie dziala, umieszcza wszystko pieknie w mysqlu itp ale, ale logowanie nie dziala Logowanie:
dodam ze nie jestem zaawansowany w php i nie mam zielonego pojecia co jest nie tak. Wspieralem sie kilkoma skryptami logowania i rejestracji. Proszę o pomoc. p.s. przy uruchomieniu login.php i wpisaniu nie wazne jakich informacji, wyswietla sie pusta strona... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Pozdrawiam, Komarek Ten post edytował Komarek 15.01.2010, 13:40:04 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
if ($konto!="" and $password!="")
$password to ja widze ze ustawiasz, ale $konto nigdzie nie ma. Moze miales na mysli $username ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie sadzilem ze tak szybko ktos odpowie, przepisujac kod na forum , zamienialem konto na username. o tym jednym zapomnialem i od razu edytowalem ale tak czy siak, nie w tym jest blad
add: wlasciwie to wyswietla sie informacja "Podales zle dane. Kliknij wstecz aby sprobowac ponownie.". nie zauwazylem bo kolor byl ten sam co tla @down: Proszę o pomoc niezmiernie... ;( p.s. mam manie emotek ;/ Ten post edytował Komarek 15.01.2010, 13:45:59 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no ale dlaczego na koniec pokazujesz mi jezyk? Miales blad w kodzie wiec zwrocilem ci na niego uwagę. Nie moja wina ze źle przepisujesz i jęzora mi nie musisz pokazywac.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 17 Dołączył: 2.04.2008 Skąd: z Zabrza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w którym miejscu przy rejestracji przepuszczasz password, przez SHA1 i MD5 ?
|
|
|
![]()
|
|
zapomnialem o tym, dzieki wielkie !
btw jeszcze mam jeden bardzo prosty problem. plik login.php , zaloguję się i odswieze strone i nie jestem zalogowany. W skrocie nie jest dla mnie to wymagane, ale jak mam to zrobic by strona np. zalogowany.php wymagala bycia zalogowanym? Chodzi mi o to, automatycznie po zalogowaniu się, jestem przekierowany na jakas strone ktora pamieta to logowanie i ilekroc na nia wejde po zalogowaniu sie, bede juz zalogowany. hm? Pomocy ! (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) edit: samo to niestety nie wystarcza poniewaz gubi sesje i przy odswiezeniu automatycznie wyswietla pusta strone lub to co podam w 'else'... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Ten post edytował Komarek 16.01.2010, 11:32:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 13:38 |