![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 31.12.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich
Piszę ponieważ nie mam zielonego pojęcia co się dzieje i co robię źle w mojej wyszukiwarce... Otóż jak załączam ten skrypt poniżej to wyszukiwarka nie wyszukuje mi niczego, pokazuje mi cały czas że jest 0 wyników, sprawdziłem czy to może być spowodowanie złym przesyłaniem szukanej frazy ale nie ona się normalnie wyświetla. Lecz gdy zmienię \'%$search%\' na np. \'%cos%\' to wyszukiwarka mi wyszukuje normalnie. Czy ktoś mi może napisać gdzie robię błąd w podawaniu szukanej frazy (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Z góry dziękuje
Ten post edytował michal_macieja 11.01.2010, 23:13:03 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 31.12.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie za odpowiedz, zadziałało.
Ja używam Notepad++, i tam też jest kolorowanie składni. A możesz mi napisać co te ' robią (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) I dlaczego mają być tam a nie gdzie indziej (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Bo tego nie mogłem znaleźć na necie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdybyś miał dobry edytor to widziałbyś, że '$zmienna' to nie to samo, co 'coś tam'.$zmienna.' znowu coś tam', po prostu wyskakujemy na chwilę z ciągu znaków, żeby poprawnie wyświetlić zmienną, alternatywnie mogłoby być tak:
// edit tutaj akurat BBCode źle koloruje //edit2 cudzysłowy pojedyncze i podwójne i zagnieżdżanie jednych w drugich to podstawy - odsyłam do google Ten post edytował darko 11.01.2010, 20:54:52 |
|
|
![]()
|
|
No to mam jeszcze jedno pytanie związane z moja wyszukiwarką
Otóż wyszukuje ona wszystko pięknie i ładnie, ale jak przechodzę ze strony 2 na 1 (tylko i wyłącznie przy tej zmianie) Wyświetla mi się błąd:
Ale wyniki pokazuje normalnie. Zauważyłem ze skrypt przekazuje normalnie wartość $start=1 ale skrypt
Nie chce załapać i podaje mi wynik $id1= 0 a powinno być $id1=1,i to powoduje wyświetlenie komunikatu, może ktoś doradzi jak mogę to naprawić. A to jest kod mojej wyszukiwarki.
Ten post edytował michal_macieja 11.01.2010, 23:10:23 |
|
|
![]()
|
|
1. zobacz jaka wartość jest w zmiennej $id2
2. linie 52 i 54: $tabela ='SELECT * FROM `gotowe` WHERE `id_n` = '.$id2.' 'or die ("ERROR Please try Agin"); $linki = mysql_query($tabela); zamień na:
|
|
|
![]()
|
|
Już udało mi się rozwiązać tą zagadkę...
był o jeden = za dużo skasowałem go i jest teraz dobrze. Ten post edytował michal_macieja 11.01.2010, 23:45:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 18:58 |