![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam mały problem...Otóż mam takie menu pionowe: Strona główna Aktualności Wiadomości do tego posiadam styl css: a:link,a:visited,a:active {color: black;text-decoration: none;} a:hover { color:white;} I po najechaniu na określony link jest podswietlony na biało. Natomiast jak zrobić żeby byl podświetlony na biało i jednocześnie obok pokazywal się taki symbol >> . czyli np. Po najechaniu na 'Strona główna' wynik bedzie taki Strona główna >> Aktualności Wiadomości Pozdrawiam
Powód edycji: [Cysiaczek]: Przenoszę na po stronie przeglądarki (prosze nie krzyczeć na forum)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
CSS: after
http://www.w3schools.com/css/pr_pseudo_after.asp Ten post edytował blooregard 8.01.2010, 09:13:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki za stronke... fajne sa rzeczy... tylko to co by mnie interesowalo nie moge znalezc:>
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
W CSS mozesz to zrobic np. tak, aczkolwiek pseudoelement :after niekoniecznie lubi dzialac pod IE 6 i 7:
Oczywiscie musisz ustawic klase dla wybranych elementow na elementClass. Dlatego tez proponuje uzyc JavaScriptu. Jakby Cie to interesowalo to daj znac. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2005 Skąd: Opolskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
A ja proponuję jednak CSS, aczkolwiek bez pseudoklasy after (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jak? Tworzysz obrazek o wysokości 2 razy większej, niż wysokość Twoich linków (elementów menu), w górnej połowie całkiem pusty, w dolnej - grafika jaką chcesz. I teraz, po najechaniu na link, w CSS podmieniasz sposób wyrównania obrazka, tak:
W odróżnieniu od pseudoklas, jak i JS (trzeba mieć włączony (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ), działa we wszystkim co przetwarza CSS (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 05:36 |