![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki problem. Mam forumlarz html i kod php odbieram dane z foumlarza wszystko spoko ale gdy chcę porównać pobrane dane z 2 pól wyświetla się warunek else mimo że dane są takie same. chodzi o zmienne $emials i $email. Naprawde albo coś na oczy mi padło albo nie wiem ale nigdy nie spotkałem się z takim banalnym błędem krórego nie mogę rozwiązać .
o to kod php który odbiera dane http://www.nopaste.pl/k7m formularz http://www.nopaste.pl/k7n Pozdro i czekam na odp. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Drugi link nie działa, kod wygląda na ok, może spróbuj potraktować te zmienne trim?
PS. md5 nie jest już tak bezpieczne, poczytaj o wszelkich odmianach sha. Ten post edytował Blame 7.01.2010, 21:13:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to jest formularz z 2 linku zobaczę tego trim'a |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A od kiedy $email i $emails będą sobie równe skoro pojawia się jeszcze $emial ? (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) To literówka! Zauważ, że inicjujesz $email i $emails danymi z $POST, ale $emial pojawia się "z powietrza" i zapewne jest tam ciąg pusty lub jakieś śmieci. Popraw if na $email == $emails, zamiast $emial == $emails (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Ten post edytował thek 7.01.2010, 21:32:15 |
|
|
![]()
|
|
Dzięki analizowałem to kilka razy ale nie dopatrzyłem się błędu literowego. Dobre oko programisty (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Pozdrawiam Temat można zamknąć |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 12:26 |