![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałem zrobić na mojej stronce prosty "preloadscreen". Znalazlem coś prostego w internecie:
w body mam takiego diva: i taki skrypcik w headzie: zupełnie nie znam javy ale z tego co rozumiem to to działa tak że dopóki strona nie jest załadowana to wyświetla się na całą stronę div "kurtyna" a gdy się załaduje to przestaje wyświetlać. To mi pasuje ale pomyślałem, że fajnie by było gdyby wprowadzić na końcu fade out tego diva(czyli gdy strona się załaduje wtedy startuje fade out kurtyny) tak żeby wyszedł efekt pojawiania się strony. Da sie zrobić coś takiego jakoś łatwo ? Ten post edytował fredman 5.01.2010, 21:40:20 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
java != javascript
Jeżeli chcesz łatwo możesz skorzystać z frameworka np. jQuery ![]() -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj do tego jakiejś biblioteki to zamkniesz to w max 2 liniach kodu.
http://mootools.net/docs/core/Fx/Fx.Tween#Element:fade -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok, dzięki. użyłem skryptu jquery, który znalazłem w sieci :
ale przyszła mi do głowy kolejna modyfikacja. chciałbym uzależnić ten fade out nie od załadowania całej strony ale od załadowania wybranego elementu (innego diva, który ma tam jakieś swoje id). Ten post edytował fredman 5.01.2010, 23:40:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
widziałem to ale dalej nie wiem jak to przerobić. prawowałem zmieniać ten "window" w nawiasie na id elementu np. (#element) albo ('#element') ale to nie działa
Ten post edytował fredman 6.01.2010, 00:00:05 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:04 |