![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 4 Dołączył: 3.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam jąk skonstruować coś takiego, mam obrazek, który ma zakrywać jakiś tekst, po kliknięciu w ten obrazek, ma on zniknąć ukazując tekst. Czy w ogóle da rade zrobić coś takiego w php?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 8 Dołączył: 8.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 12.04.2009 Skąd: Rypin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeżeli ma to się dziać automatycznie i bez przesyłania jakichkolwiek danych, to polecam CSS+XHTML, mianowicie poczytaj o warstwach i pozycjonowaniu w CSS + HOVER
http://www.kurshtml.boo.pl/css/nakladanie,...cjonowanie.html |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 292 Pomógł: 89 Dołączył: 27.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ewentualnie możesz użyć jQuery (albo "czystego" JS, ale w jQuery jest chyba prościej (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ).
Coś na wzór:
a w CSS pozycjonujesz obrazek tak, żeby zakrywał dany tekst i nadajesz mu odpowiednie id (dla tego przykładu "obrazek").
No i oczywiście w <head></head> musisz podać ścieżkę do pliku .js z jQuery. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 8 Dołączył: 8.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jezeli chodzi o css :
Ten post edytował black.old.cat 31.12.2009, 20:55:38 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 12.04.2009 Skąd: Rypin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jezeli chodzi o css : [HTML] pobierz, plaintext
O właśnie, bardzo dobre rozwiązanie, chodziło mi o nieco inną metodę, ale ta też jest bardzo dobra (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 4 Dołączył: 3.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hover nie działa czasem przy najechaniu? Mi chodzi o kliknięcie.
Może zamiast hover dać active? Chodzi mi o odkrywanke, ale właściwie efekt zdrapki byłby lepszy, ale css czy php tego nie wykonają. A może się mylę? No ale cuż dzisiaj sobie już odpuszcze, bo trzeba świętować nowy rok. PS: Życzę wszystkim szczęśliwego nowego roku! Happy new year everybody! Ten post edytował furman12 31.12.2009, 22:50:38 |
|
|
![]()
|
|
Tak ACTIVE zda egzamin, a jeżeli chciałbyś pobawić się w skrypt zdrapki, no to tylko w JAVASCRIPT
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:44 |