![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 1 Dołączył: 15.10.2009 Skąd: gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Zaczynam dopiero przygodę z OOP w PHP5 i modelem MVC, a muszę zacząć kodować jednocześnie ucząc się teorii (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Czy to co zaprezentowałem poniżej ma choć odrobine sensu ? może niewiele trzeba by nabrało ? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Dziękuję za każdą pomoc i pozdrawiam Wesołych |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sens ma, na pewno oddziela logikę od reszty. jedyne co mogę Ci zasugerować - jeśli piszesz cmsa, rozważ czy nie logować użytkownika o id np 1 oraz loginie "quest". pozwoli Ci to na późniejsze zarządzanie jego uprawnieniami (jeśli w ogóle planujesz pisać coś takiego), tak jak dla każdego innego użytkownika.
rozumiem też że funkcja login, będzie docelowo pobierała dane z bazy danych, odnośnie zalogowanego usera? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 1 Dołączył: 15.10.2009 Skąd: gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uff ciesze się, że nie rozstrzelano mnie jak zwykle na wstępie... ;]
To dość specyficzna "strona WWW" ponieważ to będzie taki panel do zarządzania usługami w linuxie -> tylko jedna jedyna osoba ma mieć dostęp (administrator coś jak root) i cokolwiek chciałaby zrobić musi się najpierw zautoryzować.... Hasło i login będzie sie wprowadzał podczas instalacji tego całego systemu z panelem. (wszystko idzie po https a dostęp do pliku z hasłem i loginem bedzie ustawiony na AccessDeny) Czy w takich okolicznościach jest ok ?(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 05:02 |