![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 459 Pomógł: 26 Dołączył: 1.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Ze skryptem stronicowania "użeram się" już długo. Próbowałem w js - nie wyszło, w ajax'ie - to samo.
Moja wiedza na temat php dopiero raczkuje.(IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Dlatego chciałbym, aby ktoś pomógł mi przerobić skrypt download'u, aby co określoną liczbę plików rozpoczynała się nowa strona. Oto mój plik download.php
Proszę o pomoc.(IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 12 Dołączył: 16.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, rozumiem, że chcesz paginację linków do pobrania (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Jeśli tak to musisz użyć słowa kluczowego LIMIT w zapytaniu MySQL. LIMIT pobiera 2 parametry rekord od którego czytać oraz ile rekordów czytać np. LIMIT 0,5 pobierze 5 pierwszych rekordów, LIMIT 10,5 pobierze 5 rekordów od 10 licząc itp. Czyli potrzebujesz jeszcze parametru page w skrypcie, który Ci powie na której podstronie się znajduje user. np.
W ten sposób sobie zorganizujesz wyświetlanie wyników dalej musisz zrobić linki do następnych podstron: Czy to w taki lub inny sposób, zmienna $max=$ilosc_rekordow_w_tabeli*$ile_na_stronie; to ilość rekordów w tabeli, które możesz policzyć COUNTem Mam nadzieje, że pomogłem.. Kod pisany jest z głowy, także może coś nie działać. Ten post edytował R4D3K 24.12.2009, 07:23:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 459 Pomógł: 26 Dołączył: 1.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety jest błąd.(IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Parse error: syntax error, unexpected T_IF in /home/djgarsi/domains/djgarsi.pl/public_html/stronicowanie.php on line 4 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 16:31 |