![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 9 Dołączył: 16.09.2005 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Pytanko koledzy, Mam oto link ![]() Kod ..... href="update(up);" ... On odwołuje się do poniższej funkcji Kod function update(up) { <? $sql = "UPDATE players SET up = up+'5000' WHERE name = '$user[1]'"; $result = $db->db_query($sql); ALERT('GOTOWE'); ?> } Ale chcę aby w zależności od przesłanego argumentu up end start ... itp wykonywał zapytanie do bazy danych ![]() Teraz po kliknięciu wogóle nic nie updejtuje a zaś jak odświeze strone to mi samoczynnie updejta daje w postaci wykonania zapytania a tego nie chce ![]() p.s Jak widać na końcu jest js alert ![]() ![]() ![]() Ten post edytował _Martin_ 20.12.2009, 19:40:15 -------------------- ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 10 Dołączył: 24.01.2006 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Ehh kolego z obok miasta chyba sobie jaja robisz. JS to działa po stronie klienta, więc jak możesz połączyć się serwerem i zrobić update'a
![]() Zobacz w źrodle strony masz w tej funkcji tylko alerta.... Dało by się to zrobić jedynie za pomocą Ajaxa. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 9 Dołączył: 16.09.2005 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak wiem ze po stronie klienta
![]() I Już właśnie o tym czytam bo od 2 dni ajaxem się bawię:) Ale moge zrobić zapytanie za pomocą javascritp prawda? P.S Próbuje za pomocą Ajaxa ![]() ///Edit/// No TO gotowe thx za pomocą ajaxa ![]() Moze sie komus przyda na kiedyś ![]() Kod function ups(dataSource, divID) { // kontynuuje wylacznie gdy obiekt nie jest zajety if (object.readyState==4 || object.readyState==0) { // tworzy zmienna odpowiadajaca konkretnemu obiektowi na stronie var obj = document.getElementById(divID); // czyta z pliku lub wykonuje skrypt object.open("GET", dataSource); // definiuje metode obslugi odpowiedzi serwera object.onreadystatechange = function() { // kontynuuje jesli transmisja zostala zakonczona powodzeniem if (object.readyState == 4 && object.status == 200) obj.innerHTML= object.responseText; } // wysyla zadanie do serwera object.send(null); } } function update() { ups('zap.php', '213'); } <a href="java script:update(up);">UP</a> OCZYWIŚCIE W pliku zap.php dodajemy zapytanie SQL naraziew tyle umiem i musiałem takim sposobem ale działa thx za pomoc ![]() Ten post edytował _Martin_ 20.12.2009, 20:27:21 -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 21:06 |