|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 3 Dołączył: 4.07.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
Cześć. Mam może dla niektórych trochę trywialne pytanie, jednak w żadnym manualu, ani nigdzie nie mogę nic na ten temat znaleźć. Mianowicie chcę usunąć z bazy danych wszystkie rekordy gdzie 'login' = $user. Używam komendy
Jednak nie usuwa mi wtedy tego rekordu tylko wywala błąd: Unknown column 'klapaucius' in 'where clause' (klapaucius to zmienna $user). Myśle, ze dzieje sie tak dlatego, gdyz rekordow z kolumna login jest kilka i wydaje mi sie ze powinno byc do czegos takiego inne zapytanie. Albo moze trzbea jakąś pętle zastosować? Prosze o pomoc. |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%)
|
zamień
"DELETE FROM wiadomosci WHERE login=".$user."" na "DELETE FROM wiadomosci WHERE login='".$user."'" |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%)
|
Ewentualnie krócej:
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 3 Dołączył: 4.07.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
hehe taka mała rzecz a tyle problemów z nią... (IMG:style_emoticons/default/sciana.gif) Dzięki wielkie za pomoc!!
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 05:05 |