![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam sobie klasę :
Która dziedziczy po innej klasie. I teraz chciałbym przekazać tablicę $this->aFields która jest tworzona w funkcji __get() do funkcji odziedziczonej która wygląda tak :
Czy da się wogólę taki myk zrobić ? No bo rozumiem że funkcja __get() coś zwraca ale nie mam pojęcia jak dalej tym zarządzać...... bo jak robie coś takiego :
To wywala mi błąd że funkcja __get jest undefined , no ale to magiczna funkcja więc nie wiem jak mam pobrać to co zwraca, chodzi mi o to żeby zapakować do tablicy to co zwróci __get() i przekazać to do funkcji setExtObjParams($array); Serdecznie proszę o pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw naucz się korzystać z magicznego gettera:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
No tak, to juz przerabiałem,
Wiem że można w ten sposób pobierać parametry, ale chodzi mi o to żeby mi to automatycznie pobrało tyle parametrów ile zostało zdefoniowanych i zapakowało do tablicy, tak zebym nie musiał 'z palca' wypisywac wszystkich paramterów......da się tak ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Tę funkcję też już widziałem (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
I tutaj jest z koleii za duzo zmiennych (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Bo wynik tej funkcji wygląda tak : Cytat Array ( [aFields] => Array ( [extObjName] => Window [width] => 500 [height] => 100 [title] => Tytuł ) ) A ja potrzebuję tylko : Cytat Window [width] => 500 [height] => 100 [title] => Tytuł Czyli bez tablic i bez extObjName, ale takto będzie bardzo duzo parametrów....... |
|
|
![]()
|
|
Przefiltruj sobie tę tablicę pod kątem tego, co potrzebujesz i po problemie.
|
|
|
![]()
|
|
Ok, dzięki za podpowiedz, bardzo fajna klaska mi wyszła (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 19:56 |