|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 1 Dołączył: 29.11.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Jako iż dopiero zacząłem zabawę z obiektowym PHP (uczę się z książki), mam tutaj taki prosty skrypcik.
No i z tego wynika (przynajmniej moim zdaniem), że jeśli zmienna variable jest zmienną option i wartość jest mniejsza niż 100, to wtedy zmienna variable przechowuje wartość value. No i fajnie, ale jak teraz napiszę sobie coś takiego:
To 101 Mi się dalej wyświetla, czy coś jest nie tak? Czy źle rozumuję? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Z góry dzięki za pomoc, Pozdrawiam. |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat var $option; Wyrzuć tę książkę czym prędzej.http://www.php.net/manual/en/language.oop5...loading.members |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 1 Dołączył: 29.11.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Jakieś wyjaśnienie?
A zresztą wiele osób poleca tą książkę (i tania ona nie była). PHP i MySQL. Tworzenie stron WWW. Vademecum Profesjonalisty. Wydanie 3 |
|
|
|
|
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź |
Cytat Jakieś wyjaśnienie? Tak. To przestarzała składnia, pochodząca z PHP 4. Cytat A zresztą wiele osób poleca tą książkę (i tania ona nie była). Administracja rządowa RP też tania nie jest, a na PO głosowało wielu Polaków. Efekt jaki jest, każdy widzi na co dzień. Znasz takie powiedzenie "owczy pęd" ? (bo wielu, to i ja też...) Pasuje tu jak ulał. |
|
|
|
|
|
|
|
Dobra, dzięki, już sobie poradziłem. Po prostu usunąłem linijkę:
Nie wiem co to dało, ale ważne, że działa. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Ten post edytował lukaszphp 19.12.2009, 00:26:38 |
|
|
|
|
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź |
Cytat Nie wiem co to dało, ale ważne, że działa. W ten sposób daleko nie zajdziesz. Musisz wiedzieć, dlaczego zadziałało. W tym celu na początku każdego skryptu dodawaj: i czytaj komunikaty, jakie wyświetla Ci interpreter. Jesli czegoś nie będziesz rozumiał, pytaj. Ale najpierw staraj się zrozumieć samodzielnie, to najlepsza metoda nauki. var $zmienna - to sposób deklarowania składowej klasy w PHP w wersji 4. W obecnej wersji (PHP 5) składowe klasy deklarujemy za pomocą modyfikatorów dostępu, znanych z innych języków OOP (C++, Java), czyli: private, protected i public. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.12.2025 - 23:49 |