![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z galerią web-album.org(tutaj wrzuciłem galerie do testów- tak ona wygląda http://www.costa081992.yoyo.pl/), ponieważ nie wiem jak zrobić aby nowo utworzone katalogi z zdjęciami trafiały na początek strony, a nie na koniec, przeszukałem silnik strony i znalazłem odpowiedni fragment kodu odpowiadający za to, i teraz moje pytanie jak przerobić pętle foreach aby ona zaczynała od końca tabeli i kończyła na początku, byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś pomógł mi przerobić ten skrypt, jeżeli byłoby potrzebne mogę wrzucić do ściągnięcia cały silnik galerii.
Ten post edytował ralf_box 18.12.2009, 23:57:45 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo użyj array_reverse albo przerób foreach na pętlę for i "jedź" od końca, albo wyciągaj dane w zapytaniu sortując malejąco po date_publication (order by rand() 1 wyciągnie losowo wybrany wiersz).
Ten post edytował darko 19.12.2009, 18:00:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, wszystko dział już (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
tylko mam jeszcze małe pytanko czy tak napisany jak poniżej to jest on poprawnie napisany?? bo wg. tamtej strony nie wiedziałem zbytnio jak go napisać, ale działać - działa:) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 15 Dołączył: 15.11.2007 Skąd: Nowogród Bobrz. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie musisz nawet używać drugiej zmiennej.
$x = array_reverse($x, true) odwróci kolejność tablicy x i zapakuje ją z powrotem do x. Ale skoro już grzebiesz w silniku, to może faktycznie wydajniej będzie znaleźć zapytanie, które pobiera te dane i zmienić kolejność (ORDER BY)? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.09.2025 - 13:37 |