![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 733 Pomógł: 4 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Otóż mam problem. Mianowicie, gdy na skrypt wygląda tak to dodaje rekord do bazy i wszystko działa, ale pokazuje kilka Notice: Undefined index:. Chcąc zrobić, aby nie pokazywało tego typu komunikatów wyczytałem, że trzeba zrobić następującą komendę:
Gdy tak zrobię dodaje mi rekord, ale z pustymi kolumnami: dodajartykul.php
Nie bardzo wiem jak mam to rozwiązać... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze to nie wiem po co ci:
Bo skoro czegoś nie ma to raczej nie opłaca się sprawdzać czy jest puste. A po drugie to nie wiem dlaczego nie robisz wszystkiego prościej, miliard if'ów i nie wiadomo co do czego. Nie łatwiej jest zrobić tak że w:
I zastanawia mnie jeszcze to !isset($_POST['kategoria']), na pewno tak ma być(chodzi mi o wykrzyknik)? Ten post edytował Blame 16.12.2009, 17:25:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 733 Pomógł: 4 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem bez wykrzykników to wyrzuca błąd typu:
Notice: Undefined variable: info in a/b/dodajartykul.php on line 65 Linijka 65 to:
I dodaje puste rekordy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widać nie zrozumiałeś o co mi chodzi. Nie kazałem ci usuwać wykrzykniki tylko scalić wszystko do jednego if i else czyli tak jak już mówiłem dajesz sobie:
Parę przeróbek i będzie działać. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 14:17 |