![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 295 Pomógł: 9 Dołączył: 8.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
chce podpiąć na swojej stronie dedykowany css dla opery jeśli chodzi o ie mogę zrobić tak <!--[if IE]><link rel="stylesheet" type="text/css"href="plik.css" /><![endif]--> a jak mogę podpiąć coś takiego dla opery ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A czy zaglądałeś w pierwsze wyniki googla?
http://www.sitepoint.com/blogs/2008/07/18/...or-html-email/# -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 295 Pomógł: 9 Dołączył: 8.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
eee no dobrze, ale jak wymusić żeby on dołanczał css dla opery ? To że można robić warunkowe elementy to wiem, ale chodzi mi jakie oznaczenie (czy w ogóle ma) opera ?
bo mam wrażenie, że sam nie spojrzałeś co tam jest tylko rzuciłeś linkiem, a google`a pytałem, ale nic nie znalazłem na KONKRETNE PYTANIE. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogólnie nie ma. Komentarze warunkowe są tylko dla IE, reszta przeglądarek interpretuje je jako zwykły komentarz w kodzie, nie wykonuje.
Możesz ewentualnie w samym css:
Lub po stronie serwera (PHP,ASP etc) sprawdzać user-agent'a i w zależności od niego wypisywać link do innego stylu css. Jeśli tylko po stronie przeglądarki, to jeszcze jest możliwość w JavaScript Ten post edytował vokiel 15.12.2009, 20:07:48 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:21 |