![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 11 Dołączył: 17.12.2008 Skąd: LU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam takie pytanie do bardziej doswiadczonych (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) otoz czy warto jest wyciagac dane do formularza z bazy danych?? czy tez lepiej zrobic to statycznie i ewentualnie dodawac cos kodem?? Chodzi mi tu głownie o administracje, bo jeśli by chcieć coś dodać poprzez panel administracyjny to możnaby chyba html wkleic i zeby sie pokazalo w postaci kodu?? Czy może jest to oplacalne w przypadku pól w których moze wystapic kilka opcji np list boxy, checkboxy ? Chodzi mi konkretniej o np taki formularz: ponawiam pytanie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ponawiam pytanie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 4 Dołączył: 7.02.2009 Skąd: pless Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to zależy ile tego masz, czy chcesz mieć łatwą edycje i dodawanie, oraz ile tego masz. Ja przechowuję w bazie danych.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 301 Pomógł: 25 Dołączył: 15.07.2007 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odpowiedz sobie na takie pytania:
- czy będę musiał to pisać xx razy? - - jeżeli tak to czy jeżeli będę chciał dokonać poprawki/zmiany to będę musiał edytować xx plików? - czy sprawia mi problem pisanie tego statycznie? - - jeżeli tak to czy będzie szybciej wyciągnąć to z bazy danych? Oczywiście pisząc "to" mam na myśli dane (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował bmL 10.12.2009, 13:00:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 20:37 |