![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki oto fragment pliku xml:
Jak taki plik xml mogę zapisać do pliku .sql lub od razu do bazy danych ? Zrobiłem takie coś szperając w google ![]()
lecz wywala mi taki błąd: Catchable fatal error: Object of class DOMText could not be converted to string in /home/test/domains/adres.pl/public_html/t/xml.php on line 7 Jak to naprawić lub jak to zrobic ![]() prosze o pomoc jestem noobkiem nie leniuchem ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki oto fragment pliku xml:[XML] pobierz, plaintext
publication tego chyba nie ma w xml u. Cytat prosze o pomoc jestem noobkiem nie leniuchem smile.gif wszyscy tak mówia a zazwyczaj jest odwrotnie. Ten post edytował skowron-line 4.12.2009, 14:56:12 -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to co @Skowron-line +...
dlaczego jeśli czegoś się uczysz dopiero to nie wyalertujes sobie wpierw fragment kodu do testów?? - akurat w php to echo b bądź przy tablicach print_r - zapamiętaj te jakże podstawowe funkcje ![]() a teraz uwagi do kodu - skoro bawisz się DOM'em to czy tak ciężko zerknąć do przykłądów użycia funkcji i do komentarzy pod funkcjią - pomogę okrężną drogą - może coś zapamiętasz ;p poszukaj gdzie u Ciebie brakuje metody nodeValue lub jeśli wolisz textContent DOMXPath::query - ta metoda zwraca klasę DOMNodeList - napiszę, że jak pobieżnie patrzę na kod to dobrze się odwołujesz do jej elementów no to teraz po nitce do kłębka pasowało by luknąć na klasę w manualu DOMNode... możesz luknąć w manualu czego Ci brakuje w metodzie DOMNodelist:: item ![]() Ten post edytował zegarek84 4.12.2009, 16:08:03 -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wkleiłem nie ten fragment xml.. ten jest poprawny Mówię prawdę, że jestem noobkiem choć i tak każdy pomyśli, że jestem "leniem" i nie chce mi sie... Trudno kto chce i zrozumie ten pomoże ![]() Z góry dziekuje. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
używasz w pętli metody ->item(0)... czytałeś w ogóle to co napisałem powyżej czy czekasz tylko na gotowca?
![]() -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
Nie przeczytałem bo pisałem wiadomości
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:43 |