![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 15.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znowu muszę prosić o pomoc..
kawałek kodu:
Połączyłem dwie tablice. Dokładniej tak to wygląda:
Wywołanie kodu powyżej daje mi taki wynik: user1 nazwa1 0 user1 nazwa2 Array ( [0] => 3 [1] => 3 ) - ten array wyrzucam print_r($value2); user1 nazwa3 0 Prośba o pomoc.. jak to przerobić foreach'a albo wyrzucić dane w postaci echo tak abym mógł je sobie w tabelę wrzucić.. Dodanie kolejnej pętli wyrzuca mi błąd i nie pokazuje rekordów które są w array1 a nie ma w array2 i odwrotnie. Dziękuję. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W ten sposób tabelki nie zrobisz...
to powinno raczej wyglądać tak:
Przydałoby się też, żebyś napisał, jak miałaby wyglądać ta tabela... bo teraz to improwizowałem... więcej info znajdziesz tutaj: http://www.kurshtml.boo.pl/html/struktura_tabeli,tabele.html |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 15.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak zrobiłem tabele:
i w sumie jest OK. Prawie oczekiwany efekt mam ale.. Układ danych w tabeli jest podobny z tablic które pokazałem wyżej. Dane z mojej tablicy na tym konkretnym przypadku wyświetlane są tak:
W tabeli wygląda to tak: user1, nazwa1, 0 user1, nazwa2, 3 user1, nazwa2, 3 user1, nazwa3, 0 a chciałbym żeby było tak: user1, 0, nazwa1, 0 user1, 3, nazwa2, 3 user1, 0, nazwa3, 0 Czyli bez powielenia nazwa2 i pokazanie wartości 3 po lewej i po prawej stronie żeby można było porównać. Znacznie czytelniejsze jest wtedy. Czy przy takiej budowie tablicy jest to wykonalne? Czy jak w pętli wyrzucam dane to mam wpływ na uzupełnianie tabeli z tablicy array? dzięki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 04:19 |