![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mój problem dotyczy edycji rekordów w bazie danych przy pomocy formularza. Dopiero raczkuję w tematyce php, mysql dlatego prosiłbym o pomoc. mam stworzoną stronkę, menu strony wygląda następująco: (ze wzgledu na za dlugu post, wersja okrojona) Wspierając sie artykułami z tej strony zrobiłem dodawanie i usuwanie rekordów z bazy. Z modyfikacją są problemy.
po wybraniu linka Edytuj, wyświetla się formularz, ale po kliknięciu na submit, przeładowuje stronę i nic się nie dzieje. Wydaje mi się, że problem może leżeć w formularzu od edycji w <form action= ...>. Jeśli ktoś wyłapał co może być źle, albo ma jakiś myk na sprawienie aby to działało to bardzo prosiłbym o pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$a = trim($_GET['a']);
formularz wysyłasz metoda post, natomiast na samej górze zmiennej $a przypisujesz jakąś tam wartość przez GET (kto wie, co tam dajesz), i dlatego całość pewnie leci jako true przy if($a == 'edit' and !empty($userID)) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wartość zmiennej $a pobieram z linku: <a href=\"$PHP_SELF?action=showUSER&make=modify&a=edit&id={$r['userID']}\">Edytuj</a>
modyfikując 8 rekord z bazy link w przeglądarce ma postać: index.php?action=showUSER&make=modify&a=edit&id=8 tyle, że po kliknięciu na submit nic się nie dzieje |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki!
Jesteś Wielki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 17:56 |