![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taką stronkę [ciach] i na stronie jest okienko NEWS
wcześniej newsy dodawałem poprzez ingerencję w kod strony teraz napisałem skrypt do dodawania newsów gdy dodawałem przez edycję w TC to dodawałem te newsy u góry strony a teraz dodają się one na dole strony. Moje pytanie czy da się aby gdy wejdę na strone główną okienko news przewijała się automatycznie na sam dół ![]()
Powód edycji: [nospor]:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
posortuj po id czy tam po czasie.
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest dodawane do jednego pliku txt więc jak mam to posortować??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak oddzielasz jeden news od drugiego w pliku?
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
To wrzuć newsy do tablicy w php oddzielając po <br>. Potem użyj czegoś do sortowania krsort
|
|
![]()
|
|
To by było za dużo roboty.
A jest możliwość aby po wejściu na stronę to okienko przesuwało się na sam dol znaczy się ten pasek boczny aby się przesuwał |
|
|
![]()
|
|
To by było za dużo roboty. A jest możliwość aby po wejściu na stronę to okienko przesuwało się na sam dol znaczy się ten pasek boczny aby się przesuwał W javascript użyć scroll, czemu za dużo roboty? Skoro w pliku rozdzielone są <br> to robisz explode, i potem na tej tablicy używasz funkcji, którą podałem wcześniej. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
a czy w JS to da rade automatycznie czy trzeba kliknąć w jakiś odnosnik aby przeniosło na dół strony.
I nie znam sie za bardzo na JS ja to zrobić. |
|
|
![]()
|
|
a czy w JS to da rade automatycznie czy trzeba kliknąć w jakiś odnosnik aby przeniosło na dół strony. I nie znam sie za bardzo na JS ja to zrobić. A ciężko d*pę ruszyć i poszukać? W body masz zdarzenie onload, radź sobie. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
udało mi się przez zamieszczenie takiego kodu
Kod <script> function init(){ setTimeout('document.location="java script:scroll(0,1000000)"', 1000); } window.onload=init; </script> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:25 |