![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 2 Dołączył: 10.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
problem jest taki: mam stronę złożoną z nagłówka1, nagłówka2, lewej kolumny, prawej kolumny i stopki, czyli standardowy układ, w nagłówku1 jest wyszukiwarka, i chciałbym zeby po wpisaniu słowa i wybraniu przycisku "wyszukaj" wyniki wyszukiwania, czyli strona którą mam przygotowaną otworzyła się w tym samym oknie, ale żeby po otworzeniu się zmienił się układ mojej strony tzn. żeby zniknął całkowicie nagłówek2 i w miejscu tego nagłowka i w prawej kolumnie pojawiły się wyniki. Jak to osiągnąć? Mówiąc prosciej chce zeby po kliknięciu "wyszukaj" strona zmieniła wygląd, żeby nagłówek nr 2 całkowicie zniknął, a to wolne miejsce po nim żeby wypełniły wyniki wyszukiwania. Pomysł mam taki i prosiłbym o opinie czy dobry: W polu formularza (tego za pomocą którego wyświetlam wyszukiwarke) jako action dodaje nową stronę, przykładowo nowa.php. I w tym pliku nowa.php kopiuje treść strony głównej odpowiedzialnej za wyświetlanie wszystkiego(index.php) nanosząc odpowiednia zmiany, które mają się pojawić po wybraniu przycisku "wyszukaj" czyli np. usuwająć div z nagłówkiem nr2..i wtedy powinienem miec jakby nowy wygląd strony. Pytanie czy to jest dobre rozwiązanie i czy takie się stosuje? ewentualnie jesli są jakies inne? I druga sytuacja, dość analogiczna ale nie do konca...to samo chcę osiągnąć po kliknięciu na dane zdjęcie, miniaturke zeby zdjecie sie powiekszyło w tej samej stronie, i zeby równiez nagłowek dwa zniknął, jak to osiągnąć/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Elementy, które mają się nie wyświetlać po wybraniu jakiejś akcji dajesz w warunku, w którym sprawdzasz, czy dana akcja nie należy do zbioru oreślonych jako te, w których mają się nie pojawiać:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 2 Dołączył: 10.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mógłbyś jeszcze trochę bardziej szczegółowo naswietlić bo nie bardzo zrozumiałem, mają się nie wyświetlić pewne bloki (div), zamiast nich ma sie wyswietlic cos innego
|
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Powiedzmy, że masz stronę główną (index.php) i w zależności od parametru 'action' z GET-a inkluduje do div-a 'content' odpowiednią treść:
Teraz dla akcji 'o was' nie chcesz, by wyświetlał się left.php, więc dajesz warunek:
Tak jaśniej? |
|
|
![]()
|
|
Dużo jasniej, dzięki:)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:58 |