![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 27.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam mały problem, otóż mam skrypt który usuwa rekordy w pliku i odpowiednio do rekordu plik,
Mój problem wyglada tak ze wszystkie checkboxy sie wyswietlaja, usuwa rekord w pliku i plik, ale jak chce usunac wiecej niz jeden rekord (czyli zaznaczam wiecej checkboxow ) to nie usuwa ich, usuwa tylko ostatni zaznaczony checkbox. Oto skrypt:
moze ktos wie jak temu zaradzic ? za pomoc z gory dziekuje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Ociu 28.11.2009, 09:55:55
Powód edycji: [Ociu]: Dodałem bbCode
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 84 Dołączył: 27.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na dodajesz do nazwy checkboxa [], wtedy w php będziesz mógł się odwołać tj. do tablicy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 27.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Probowałem wczesniej. Niestety to nie pomaga, a co gorsza w ogole wtedy nie usuwa.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 84 Dołączył: 27.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(is_numeric($_POST['usun']).
chyba przez to (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) to tablica wtedy będzie, is_array. |
|
|
![]()
|
|
Ale nie usuwa rekordow ani plikow.
skrypt ktory przesłałem usuwa tylko jeden z zaznaczonych checkboxow;/ Podejrzewam ze cos jest nie tak z formularzem ktory wysyla nr rekordow. Bo sprawdzalem wczesniej i wysyla tylko jeden nr rekordu. Ale nie wiem jak temu zaradzic. |
|
|
![]()
|
|
przeanalizuj, odpowiedź dałem pare postów wcześniej.
jak myślisz czym będzie $_POST['usun'] ?. napewno funkcja is_numeric($_POST['usun']) zwróci false, warunek, w którym znajdują się instrukcje do usuwania nie zostaną wykonane, dodatkowo dałeś .(isset($_POST['usun'][$i])). Ten post edytował sniffer32 27.11.2009, 16:26:20 |
|
|
![]()
|
|
a jak mozna było by to zmienic. poniewaz jestem bardzo poczatkujacy w php za bardzo nie mam pojecia co z tym zrobic.
|
|
|
![]()
|
|
najlepiej napisać od nowa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) z logiką (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) podpowiedź. przeiteruj elementy tablicy $_POST['usun'] w foreach i tam wstaw instrukcje do usuwania ;]
|
|
|
![]()
|
|
Za bardzo mi to nie pomaga.. Poniewaz jestem jak wczesniej podkreslilem bardzo poczatkujacy.
A skrypt ktory przedstawilem jest modyfikacja innego skryptu ktory mial za zadanie usuwac dane z pliku ale za pomoca funkcji <select>. |
|
|
![]()
|
|
to powiedz mi, po co bierzesz się od razu za skrypty, których napisaniu nie podołasz ? tutaj nie dostaniesz gotowca, ale wskazówki, które mają Ci pomóc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
daj przykładową zawartość pliku zdjecia.php. |
|
|
![]()
|
|
oto przykładowa zawartosc pliku zdjecia.php:
samplepicture08.jpg || <a href=http://www.ko-plato.pl/cms/photos/samplepicture08.jpg >samplepicture08.jpg</a> samplepicture05.jpg || <a href=http://www.ko-plato.pl/cms/photos/samplepicture05.jpg >samplepicture05.jpg</a> Dzieka sniffer32 udało mi się zmodyfikowac skrypt, wykorzystalem pętle foreach i wszystko gra (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 20:33 |