![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewnien cms-ik i zrobiłem do niego tablekę Nowości. W index.php mam
I pokazuje mi to co mam w nowosci.txt jednak chciałbym zrobić podstronę, przez którą mogę dodać tekst do pliku nowosci.txt. Panel administracyjny mam już, ale nie moę sobie poradźić z zrobieniem tego. Jeżeli możecie prosiłbym o pomoc razem z formularzem i przyciskiem wyślij(zapisz),bo pewnych rzeczy nie pamiętam które już znałem. Z góry dziękuje i pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
jak chcesz dodać to jest parę opcji. bo możesz dodać zamieniając treść starą na nową albo dodać albo dodać do istniejącego treści.
przydadzą Ci się funkcje: fopen, fwrite lub file_get_contents i file_put_contents -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, to mam gotowe zapisuje mi do pliku. Ale dalej nie wiem jak zrobić to przez panel. Mam text area w html-u i co dalej ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
np tak
aha no i pamiętaj o wstawianiu znaczników nowej linii \n. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tak, ale to już mam zrobione. :
Tylko chciałbym, abym wszedł sobie w panel bez wchodzenie przez np total commandera i zmienianie przez plik. Wpisuje w pole textarea np: przykladowy tekst 2 i naciskam zapisz do pliku i plik jest zapisany. Poprostu nie wiem jak zrobić ten textaera i przycisk, aby zapisywał. |
|
|
![]()
|
|
nie wiesz jak zrobić zwykły formularz w HTML?! to polecam Ci to: http://www.kurshtml.boo.pl/html/formularze.html
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:07 |