![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 24.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przykład:
tabela: osoba (imie, nazwisko) plik: osoba.php?ile=13 Moje pytanie brzmi następująco jak na podstawie tego "ile" zrobić formularz z możliwością dodania do bazy tylu wpisów ile właśnie wynosi te "ile". Szukałem, próbowałem, ale nic mi nie wyszło, a taki formularz na pewno ułatwiłby mi zadanie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 24.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No, dobra, ale jak miałem np takie coś:
to gdzie te $i wpisać? Poza tym mógłbyś mi pokrótce napisać jak to dodać do bazy, bo ja korzystałem z czegoś takiego:
|
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Heh, myślałem, że będzie to łatwiejsze do wykonania (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Nic z tego nie będzie bo foreach to dla mnie czarna magia (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) No, ale dzięki za pomoc, może jak będę w lepszej kondycji to sie za to zabiore (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
co? to jest chyba najprostsza pętla w programowaniu... nie ma tam nic skomplikowanego serio (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Pewnie masz rację, ale ja nawet nie wiem z której strony się za to zabrać...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moje pytanie brzmi następująco jak na podstawie tego "ile" zrobić formularz z możliwością dodania do bazy tylu wpisów ile właśnie wynosi te "ile". @piotrooo89 dobrze radził ale jeszcze przy skrótowym przykładzie nazewnictwa pól formularza mógł zaproponować nazwy "tablicowe" - gdyż w tej postaci co zaproponował trzeba by lekko po tym foreach "kombinować" - czyli pola formularza w stylu: echo '<input name="imie['.$i.']" type="text" />'; aby ułatwić myślenie to zmienną post o nazwie imie wyświetl sobie w ten sposób: wszystkie pozostałe nazwy będą m samą strukturę... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.09.2025 - 02:50 |